Mint arról beszámoltunk, a Magyar Kupa 8. fordulójának egyik legnagyobb meglepetése Békéscsabán született meg, ahol a másodosztályú hazai csapat – 18 éves kapusa, Uram János nagyszerű teljesítményének és 16 védésének is köszönhetően – 2-0-ra legyőzte az NB I-ben bajnoki címvédő és listavezető, az Európa Liga csoportkörében a továbbjutásért versenyben lévő Ferencvárost.

Az egy perc után már emberelőnyben játszó viharsarkiak meglepő, de egyáltalán nem érdemtelen sikerét követően így értékelt a két szakvezető.

Schindler Szabolcs (Békéscsaba):A korábbi élményeimről beszéltem a játékosoknak, ez a harmadik szezon, hogy megértük a tavaszt a Magyar Kupában, kis csapatként újra ki tudtunk verni egy NB I-es együttest. Más lélektana van a kupának, de az biztos, hogy szerencsénk is volt, hiszen a mérkőzés elején történt kiállítás döntően befolyásolta a végeredményt. Így is rengeteget birtokolta a labdát a Ferencváros, nem tudtunk úgy játszani, ahogy terveztük. De azt is hozzá kell tennem, hogy négy olyan fiatal is játszott, aki korábban kevesebbet szerepeltek, vagy a csapat közelébe se kerültek. (ulloi129.hu)

Szergej Rebrov (FTC):Három kupasorozatban egyszerre szerepelünk, nem szokatlan, hogy egy héten belül három mérkőzést is játszunk. A Békéscsaba ellen emberhátrányban, tíz emberrel is rendre alakítottunk ki helyzeteket, de ha nem találunk be, nem tudjuk megnyerni a meccset. Nem szabad ilyenkor egyénekről beszélni, hiszen ha veszít a csapat, akkor mindenki veszít. A kupaszereplésünknek vége, de ezzel többet tudunk regenerálni a többi találkozó között, helyt kell azokon is állnunk. Természetesen bosszant minket az eredmény, de nehéz ilyen menetelésben játszani. Megköszöntem a játékosok munkáját, megteremtették a helyzeteket, akár öt gólt is lőhettünk volna, de nem sikerült kihasználnunk a lehetőségeket. (fradi.hu)

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek párosításai:

(Forrás: m4sport.hu)