Villámgyorsan emberhátrányba került a Fradi, miután az első percben Leandro rántotta vissza utolsó emberként az üres kapu felé tartó Márist, ezért Takács János játékvezető habozás nélkül kiállította. A tíz emberrel játszó zöld-fehérek a félidő felére átvették az irányítást, kisebb helyzeteket is kialakítottak.

Az emberelőnyben játszó hazaiak a 39. megszerezték a vezetést: egy bal oldali szögletet követően Civic nem figyelt és Tóth öt méterről a bal alsóba lőtt. Az első félidő lefújása előtt kétszer is egyenlíthetett volna a Fradi, előbb Varga lövését a kapufa mellett álló Pilán vágta ki, majd Skvarka hétméteres fejese a bal oldali kapufán csattant.

Fordulás után magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. Szignyevics kapott egy kiváló labdát, a védője luftot rúgott és berobbanva az oldalhálót találta el. A vendégek uralták a második félidőt, több helyzetet dolgoztak ki, de a csabaiak kapusa, Uram János többször állta a sarat. A 68. percben Szignyevics hat méterről leadott fejesét fogta, három perc múlva Szerető éles szögből leadott löketét Uram védte a bal sarok előtt.

A hajrában továbbra is Uram volt főszerepben, aki több bravúros védéssel vétette észre magát: előbb Priskin lövését védte, majd Ihnatenko léc alá tartó fejesét tolta ki. A 89. percben egyenlíthetett volna a Ferencváros, de Priskin lövését sokadik alkalommal Uram fogta.

A 94. percben egy “kóbor” kontratámadás után Pantovics húzott el a szélen, kiszorított helyzetből kapura lőtt, Grófon megpattant a labda, ami a hálóban kötött ki – így meglepetésre a Békéscsaba jutott a Magyar Kupa következő körébe.

Összefoglaló

Magyar Kupa, 8. forduló, szerda

Békéscsaba – Ferencváros 2-0 (Tóth D. 39, Pantovics 94.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Békéscsaba: Uram – Nagy, Polényi, Pilán – Szalai, Babinyecz, Hursán, Bidzilya (Pantovics 61.), Váradi (Zahorán 68.) – Tóth, Máris (Gréczi 71.)

Ferencváros: Gróf – Szerető (Lovrencsics 78.), Leandro, Frimpong, Civic – Ihnatenko, Heister (Haratin 65.) – Varga, Skvarka, Bőle – Szignyevics (Priskin 78.)

A Fradit kiejtő csapat hőse: “Számomra az év meccse volt, nagyon élveztem az egészet”