Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros 25 év elteltével ismét legyőzte a CSZKA Moszkvát, ezzel megszerezte idei első győzelmét az Európa Ligában. A találkozó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Szergej Rebrov értékelte a látottakat a Sport TV kamerája előtt.

– Mindkét csapat nagy helyzeteket alakított ki a mérkőzésen. Nagyon jó volt látni, ahogy a játékosok küzdenek a Ferencvárosért. Tokmac és Boli is sokat hozzátett a sikerhez, Isaelnek és Vargának mondtam, hogy a védekezésbe is segítsenek be, de ne felejtsék el, hogy nem gólnélküli döntetlenért jöttünk. Mindketten nagyon sokat hozzátettek a meccshez, nagyot küzdöttek. Természetesen Roli is nagyon kitett magáért, hiszen profi játékos és kiteszi a szívét-lelkét a pályán. Mondtam is a fiúknak, hogy mutatnunk kell valamit, és úgy gondolom, hogy a CSZKA semmiképpen nem fogja elfelejteni ezt a meccset! – nyilatkozta az ukrán tréner, aki az orosz újságírók kérdésére elmondta, hogyan sikerült átalakítani a meccs képét a második félidőre.

– Ismerem a CSZKA előnyeit. A második félidőben meg akartuk erősíteni a középpályát, hogy ne engedjünk az ellenfélnek sok átlövést. A CSZKA sok erőt is veszített, gyengébben játszott, de ebben közrejátszhatott, hogy vasárnap kemény meccse volt. Jó pozíciókba kerültünk ebben a játékrészben, ezért is sikerült a CSZKA fölé kerekednünk.

Rebrov azt is elárulta, szándékosan támadtak-e azon az oldalon, ahol a CSZKA legfiatalabb játékosa szerepelt.

– Igen, ezt is figyeltük, de főképpen azt, hogy Fernandes az egyik legjobb jobbhátvéd az orosz bajnokságban, sokat is megy előre, és ezért sokszor nem ér vissza. Tudtuk, hogy Tokmac ott előnyt tehet szert a gyorsaságával – jelentette ki, majd elmondta, hogyan készítette fel a csapatot a derbi után. – A futballban mindig az eredmény a legfontosabb. Az Európa Liga más motivációt ad a játékosoknak. A bajnokságra is másképp kell készülni. Talán ezért is volt eltérő a találkozó képe – idézte a szakember szavait a fradi.hu.

EL: A csodacsere döntött, a Fradi 25 év után ismét megverte a CSZKA-t – videó