A Ferencváros megtartotta a hivatalos sajtótájékoztatóját a szerdai, Valletta FC elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtt, a Groupama Arénában.


Szergej Rebrov

A Vallettáról és kemény játékstílusáról

– Tisztában vagyunk az ellenfél játékstílusával, de hogyan lehetne erre felkészülni…? Mentálisan persze készen kell állnunk a mérkőzésre.

Otthon és idegenben is nagyon agresszívan, keményen futballoznak. Soha nem hasonlítom össze a csapatokat, az ellenfeleket, a BL-ben minden ország legjobb klubjai szerepelnek, amelyek nálam egyfajta besorolás alá esnek, egyformán erős csapatokról beszélünk. A Vallettának nincsenek ugyan klasszis játékosai, de nagyon fel kell készülnünk belőlük, amellett, hogy a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Nekem az a dolgom, hogy megmutassam a játékosoknak az ellenfél teljesítményében a jó és a rossz dolgokat is, hogy ki tudjuk aknázni azokat. 

Az esetleges csapatbeli változásokról

Nálam mindig azok játszanak, akik az adott mérkőzés struktúrájához, taktikájához a legjobban passzolnak, Szignyevics és Isael visszatérésével természetesen bővültek a lehetőségeink, nagyobb lesz így a konkurenciaharc, aminek nagyon örülök és a híve vagyok. Azt nem mondhatom, hogy ugyanaz lesz a kezdőcsapat, mint a múlt héten, hiszen egy egészen más stílusú ellenfélre készülünk.  Még van egy edzésünk, meglátjuk, hogyan kezdünk majd. 

Az új szerződéséről 

A klubbal együtt döntöttünk a hosszabbítás mellett. Szeretek itt dolgozni, ezekkel a játékosokkal, látom a jövőképet a Ferencvárosnál. Minden lehetséges a futballban, de jó a kapcsolatom a csapattal, az elnök úrral, mindenkivel a klubnál. Azon dolgozunk, hogy minél eredményesebb legyen majd a csapat. 

Dibusz Dénes a párharcról

Az biztos, hogy ez egy egészen más típusú mérkőzés lesz, az ellenfelünk valószínűleg inkább a kontrákban fog bízni, de le is támadhatnak majd minket, ez is hozzátartozik a harcmodorukhoz, nyomás alá próbálják helyezni az ellenfeleket már a támadóharmadban és a középpályán. Erre oda kell figyelnünk, emellett magabiztosan és pontosan játszanunk a pálya közepén és hátul is, ezzel megteremtve a lehetőségét annak, hogy a kreatív játékosaink gólhelyzeteket tudjanak teremteni. Annak szellemében készültünk az egész héten, hogy olyan előnyt szerezhessünk, amely után joggal bízhatunk majd a továbbjutásban. 

BL: “Jobb 20 ezer ember előtt pályára lépni, mint 200 előtt” – látott hibákat a Fradinál a máltai edző