Szinte nem telhet el úgy nap, hogy ne legyen valami fejlemény Joseph Paintsil kapcsán, aki továbbra sem érkezett meg a Ferencvároshoz, ahová pedig élő szerződés köti. A legfrissebb fejleményekről az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál beszélt az M4-nek. A zöld-fehérek vezetője elárulta: naponta több tízszer hívják a játékost, aki azonban kikapcsolta a telefonját, így nem lehet elérni. Igaz, egyelőre arra sincs biztos forgatókönyv, mi történik, ha Paintsil mégis visszatér

Ezt nem én egyedül fogom eldönteni, hanem közösen a szakmai stábbal. Az elsődleges cél, hogy egy olyan játékos, akinek élő szerződése van a klubbal, az jelenjen meg, és ne te tűnjön el. A nagykövet úrral is felvettük a kapcsolatot, aki azt mondta, hogy meglátogatja majd a ghánai kórházat és információkkal fog majd ellátni.

Orosz arról is beszélt, hogy már azzal a Genkkel is kapcsolatban állnak, amely a külföldi hírek szerint szeretné leigazolni a játékost.

– Az, hogy Paintsil szerződést szegett, az biztos, hiszen nem jelent meg az edzésen. A Genk ügyvezetőjét jól ismerem, beszéltem is vele. Ő azt az információt adta, hogy ők már múlt nyáron szerették volna megszerezni a játékost. Ők azt az információt kapták a játékos menedzserétől, hogy a Ferencvárosnak nincs opciója. Ezért ő nyártól nyugodtan átigazolható. Szeretném azt hinni, hogy ők és mi is áldozatok vagyunk. Van egy távolról érkezett fiatal játékos, aki mellett van egy menedzser, és nem biztos, hogy jó befolyással van rá.

A Fradinál azért akkor sem esnek kétségbe, ha nem látják viszont a futballistát, ugyanis több erősítés is tervben van már.

– A Ferencváros nem egy játékoson múlik. A bajnoki cím a cél, ez nem azon múlik, hogy van-e egy játékos vagy nincs. Azt kell megoldani, hogy ha ő nincs, akkor helyette legyen más.

Vannak már tárgyalások, ez független Paintsil visszatérésétől. Arra a pozícióra is (nézünk játékost), ahol most ő van.