A Ferencváros egy vereség és egy döntetlen után harmadik tavaszi bajnokiján a januári folytatást egy döntetlennel kezdő Budafok otthonában lépett pályára.

Bár az első lehetőség Szabó Máté szép egyéni akciója után a hazaiak előtt adódott, az FTC már az első percektől nagyon aktívan lépett fel, és néhány percenként rendre helyzeteket alakított ki Póser kapuja előtt. Az 5. percben Boli próbálkozásába Csonka lépett bele, a 9.-ben egy jobb oldali Fradi-szöglet után Tokmac kapáslövése kerülte el a jobb oldalát, a 10.-ben Heister 20 méteres, bal felsőbe tartó lövését Póser bravúrral ütötte a felső lécre, majd a kipattanó Isael elé került, de kézzel vette át a labdát.

A 25. minutumban aztán góllá érett a Fradi-nyomás, igaz nem akcióból, hanem tizenegyesből talált be Rebrov együttese: Uzunit buktatta Romic a tizenhatoson belül, a sértett a jobbra vetődő Póser mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát (0-1). Rögtön meg is duplázhatta volna az előnyét a Ferencváros, amikor egy bal oldali Fradi-szögletet Lőrinczy csúsztatott meg rosszul, a labda előbb a bal oldali kapufára, majd Boli elé került, ő azonban közelről nem tudott betalálni, köszönhetően Póser mentésének.

A 39. percben Isael hozta ziccerbe Uzunit, a hazaiak kapusa azonban bravúrral védeni tudott, majd a 44. minutumban kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai csapat, de Lőrinczy lövése elakadt a sorfalban.

A második játékrész elején Zsóri passzával Szabó Máté lépett ki, Heister az utolsó pillanatban tudott menteni. Gólt azonban a Fradi szerzett, az 58. percben Uzuni balról beívelt szabadrúgása után Oláh lábáról a felső lécre pattant a labda, a lecsorgót a csereként beállt Csontos Dominik lőtte közelről a hálóba (0-2). A 67. minutumban a harmadik vendéggól pedig végleg lezárta a játékban is igen egyoldalú mérkőzést: egy jobb oldali FTC-szöglet után Blazic fejese Zeke kezéről pattant le, a megítélt büntetőt Haratin a bal alsóba lőtte (0-3).

Az utolsó tíz percre mindkét edző kihasználta mind az öt cserelehetőségét, a Ferencvárosban bemutatkozott a télen igazolt amerikai Eric Wingo is. A 80. percben Skvarka passza után Isael emelt közelről fölé, a másik oldalon a 86.-ban Ihrig-Farkas lőtt nagy erővel a bal szélről, Dibusznak kellett kiütnie a labdát.

A lényegi kérdések már korábban eldőltek, a Ferencváros magabiztos teljesítménnyel szerezte meg első bajnoki sikerét 2021-ben, amivel tíz pontosra növelte előnyét a Kisvárdán vereséget szenvedő MOL Fehérvár FC előtt.


Budafok – Ferencváros 0-3

Gólszerzők: Uzuni (25.-büntetőből), Csontos (58.), Haratin (68.-büntetőből)

Budafok: Póser – Huszti A., Oláh, Romic, Zeke – Filkor A. (Ihrig-Farkas, 75.), Csonka A. – Skribek (Takács, 63.), Lőrinczy (Kulcsár, 63.), Szabó M. (Micsinai, 75.) – Zsóri (Kovács D., 82.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali (Csontos, 35.), Heister (Wingo, 81.) – Sigér (Zubkov, 71.), Haratin – Tokmac (Vécsei, 81.), Isael, Uzuni (Skvarka, 71.) – Boli