Kisebb közjáték előzte meg a derbit: az előzetesen a kezdőcsapatba jelölt Ristevski az utolsó pillanatban kikerült – játékengedély híján. A meccs elejét aztán megnyomta a Fradi: a 4. percben Lanzafame veszélyeztetett, de Pajovics nagyot mentett, majd Spirovski és Bőle előtt is adódott lehetőség, de a gól elmaradt. Idővel kiegyenlített lett a játék, inkább a mezőnyben volt nagy a csata. Lanzafame azonban vezetést szerezhetett volna a 18. percben, ám a Litauszki szorításából leadott lövését fogta az újpesti kapus.

A lilák a 37. percben veszélyeztettek először, akkor viszont nagy helyzettel: Zsótér 10 méterről laposan lőtt, Dibusz lábbal mentett nagyot. A túloldalon Sigér egy 18 méteres bombával válaszolt, azt Pajovic fogta az első sarok elől, így 0-0-al zárult az első 45 perc.

Fordulás után eleinte nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán vezetést szereztek a ferencvárosiak: az 59. percben Bőle bal oldali beadása találta meg Lanzafamét, aki egy átvétel után a bal sarokba helyezett (1-0).

Davide Lanzafame gólja az Újpest ellen

Davide Lanzafame klasszis megoldása után vezet a Fradi az Újpest ellen. A meccs hajráját itt tudod nézni: http://bit.ly/2IrRkhy

Közzétette: M4Sport – 2018. szeptember 29., szombat

Bő tíz perccel később Varga lábában volt az újabb gól, de 16 méteres, lapos lövését fogta Pajovic, aki Bőle próbálkozásánál is a helyén volt.

A hajrában a csereként beállt Böde is meglőhette volna a másodikat: egy jó csel után ballal lőtt, megint nagyot védett az Újpest kapusa. Frimpong is betalálhatott volna a végén, de az FTC végül így 1-0-ra nyert, Szerhij Rebrov ezáltal megnyerte első derbijét, amelyen a helyzetek száma alapján megérdemelt hazai siker született.

FTC – Újpest 1-0

Gólszerző: Lanzafame 59.

TABELLA: ÍGY ÁLL AZ NB I – FRISS

NB I: A Paks legyőzte az edzőváltáson átesett Haladást, meglepő Honvéd-vereség Felcsúton – eredmények, tabella