I. félidő:

Egyfajta revánsra is készült a Ferencváros, hiszen januárban a DVTK vette el a zöldek 66 meccs óta tartó hazai bajnoki veretenségét. A mezőnyfölényt ki is alakította a Rebrov-csapat, de nagy helyzetbe sokáig nem tudott kerülni. De a DVTK sem.

Az első játékrész “izgalmait” jól jellemzi, hogy Botka korai sérülése és Heister két jelenete is fókuszba tudott kerülni. A balbekk meze elszakadt egy párharc során, emiatt át kellett öltöznie. Először rávette a szakadt dresszére az újat, de az nem volt jó, leparancsolták a pályáról “átvedleni”, így nagyjából egy percig emberhátrányban volt az FTC. Nem sokkal később pedig egy bedobásnál csúszott ki a kezéből a labda…

Az első komolyabb lehetőséget a 33. percben alakította ki a Fradi: Boli készítette le a labdát Tokmacnak, aki 12 méterről kapura is belsőzött, de Malenica könnyedén védett.

II. félidő:

Az 50. percben kétszer sem állt messze az FTC az első góltól. Ekkor előbb Zubkov lövését védte egy beadás után Malenica, de Uzuni ismételhetett, ám 10 méterről csúnyán a kapu mellé trafált.

A 66. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét aztán a DVTK dolgozta ki – némi segítséggel. Blazic óriási hibája után Ivanovski lőtt, de Dibusz remekül leért a jobb alsóra. Sőt, szűk tíz perccel később Márkvárt közeli lövésénél is bravúrt kellett bemutatnia a válogatott hálóőrnek.

És ahhoz az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: a 77. percben Civic adott be balról, Boli pedig senkitől sem zavartatva, 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, eldöntve a találkozót (1-0).

Az elefántcsontparti csatár nem sokkal később akár újra is betalálhatott volna, de az a helyzete kimaradt. Így is győzött az FTC és megint 15 pont az előnye az élen, a DVTK viszont egyre nehezebb helyzetben van a kiesés elleni harcban.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Ferencváros – DVTK 1-0 (Boli 77.)

A meccs közvetítése percről percre itt!

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 6.), Blazic, Mmaee (Dvali, 67.), Heister (Civic, 46.) – Laidouni, Haratin – Zubkov, Tokmac (Kharaishvili, 67.), Uzuni (Sigér, 84.) – Boli

Diósgyőr: Malenica – Zivulic (Roshi, 79.), Hegedűs J., Milovic, Pikk – Grgic, Max (Suljic, 82.), Márkvárt – Grozav, Drazic, Ivanovski

Korábban:

Kisvárda – Puskás Akadémia 0-1

Bp. Honvéd – MTK Budapest 3-2