Az NB I 24. fordulójának nyitómeccsén az előző öt fellépésén négy vereséget szenvedő Kisvárda fogadta a második helyért harcoló Puskás Akadémiát, amelynek éppen az előző hétvégén ért véget a hatmeccses veretlenségi szériája.

I. félidő

Lassan pörgött fel a találkozó, közel 20 percig egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk és többnyire csak a mezőnyben zajlott a játék. Az első veszélyesebb szituációt a vendégek dolgozták ki a 19. percben, amikor is Knezevic szöglete után Meissner fejese szállt Prenga érintésével nem sokkal fölé, majd másodpercekkel később Spandler lőhetett a sarokrúgást követően, ám Ötvös a kapu előterében blokkolt. A hazaiaknál Zlicic próbálkozott lövéssel 15 méterről, valamint Viana egyik 16-oson belüli esésénél reklamáltak tizenegyest a várdaiak, ám Bogár játékvezető úgy látta, hogy a brazil támadó volt előbb szabálytalan.

Az egyre inkább nagyobb mezőnyfölényt kiharcoló Puskás végül a 39. percben megszerezte a vezetést: Slagveer jobb oldalról érkező beadása ezúttal jó volt a hosszún Knezevicnek, aki 5 méterről lőtt a bal alsóba Minca lábai között, 0-1. Még a szünet előtt megpróbált egyenlíteni a Kisvárda, előbb Navratil éles szögből eleresztett bombáját ütötte ki a rövid saroknál Tóth, majd Ene közel 30 méterről kínálta meg egy hatalmas erejű szabadrúgással a vendégek kapusát, aki ezt is kitornázta a bal felsőből, így előnnyel mehetett pihenőre a Puskás.

II. félidő

Fordulás után fél percet kellett várni az első lövésre, Kovácsréti 16 méterről, kissé a bal oldalról lőtt nagy erővel fölé. Sokáig nagy helyzetet nem lehetett feljegyezni, jobbára a mezőnyben folyt a játék. Supka Attila cserékkel frissített csapatán, ami némileg meg is látszódott, azonban a távoli lövéseken kívül nem igazán tudták megdolgoztatni a felcsútiak kapusát, Tóth Balázst.

A 74. percben Kiss elesett a tizenhatoson belül Melnyik mellett, kontakt volt a játékos között, de szabálytalanság a visszajátszás szerint nem. A hátralévő percekben alaposan beszorult a Puskás Akadémia, a szabolcsiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de rendre jól állta a sarat a felcsútiak védelme. A lefújásig már az eredmény a továbbiakban nem változott, így a Kisvárdát csak hat pont választja el a kiesőhelytől.

NB I, 24. forduló

Kisvárda-Puskás Akadémia 0-1 (Knezevic 39.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Kisvárda: Minca – Melnyik, Ene, Prenga, Hej (Leoni 77.) – Zlicic, Ötvös – Navratil (Sassá 64.), Karabeljov (Camaj 77.), Kovácsréti (Bumba 64.) – Viana (Horváth Z. 68.)

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nunes, Spander, Meissner, Deutsch – Van Nieff, Urblík – Slagveer, Knezevic (Corbu 78.), Komáromi (Kiss T. 66.) – Mance (Plsek 83.)

Hat meccs, öt vereség – újabb edzőváltás jöhet az NB I-ben