Ahogy arról korábban belga sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, szerdán hivatalossá vált: Samy Mmaee, a helyi élvonalbeli Sint-Truiden marokkói válogatott hátvédje a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Nagyszerűen érzem magam, mióta itt vagyok. Mindenki kedvesen bánt velem, és csupa jó dolgot mondott a csapatáról és a Ferencvárosról. Nagyon várom az előttem álló időszakot. Készen állok, hogy minden tudásommal harcoljak a klub sikereiért. Természetesen azzal a céllal igazoltam a Ferencvárosba, hogy hozzásegítsem az újabb bajnoki címhez, és a 2020-as őszhöz hasonlóan bejusson a Bajnokok Ligájába. A Fradi nagyszerű teljesítményt nyújtott a csoportkörben, a világ legjobb csapatai ellen kellett helytállnia. Jobban szeretek a védelem közepén, ott is a jobb oldalon játszani, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor bármelyik védekezőpozícióban bevethető vagyok – mondta a papírok aláírását követően a FradiMédiának Mmaee, aki a Standard Liége-ben kezdett el futballozni, majd 17 évesen bemutatkozott a belga első osztályban, valamint megnyerte a Belga Kupát.

A 2017/18-as szezonra a több játéklehetőség miatt kölcsönadták a holland másodosztályú MVV Maastrichthoz, kölcsönszerződése lejártával pedig a Sint-Truidenhez került. Az idényben 11 bajnokin lépett pályára, és közel volt a váltáshoz, hiszen a francia St. Étienne próbálta megszerezni, valamint az orosz Rubin Kazannyal is szóba hozták.

A 24 éves belső védő a belga U19-es és U21-es válogatottban is pályára léphetett tétmérkőzéseken. 2018 márciusában a magyarok elleni 3-0-s belga győzelemnél is kezdő volt, amelyen a kispadon ült a Ferencváros egyik téli szerzeménye, Katona Máté. A marokkói nagycsapat mezét négyszer öltötte magára: két barátságos és két Afrika Kupa-selejtezőn, a mérlege eddig három győzelem és egy döntetlen – mutatta be legújabb igazolását a fradi.hu.

Mmaee a Ferencváros negyedik téli szerzeménye Gera Dániel, Katona Máté és Henry Wingo után.

Fradi: Átigazolási díj ellenében távozott Rebrov egyik védője