Hétfőn késő este hivatalossá vált, amiről még aznap délelőtt arab sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk: Abraham Frimpong a szaúdi élvonalbeli Al-Ain FC-nél folytatja pályafutását.

A 27 éves védőnek – a Transfermarkt adatbázisa szerint – négy hónap múlva, június 30-án járt volna le a szerződése a magyar bajnoknál, így átigazolási díj fejében kivásárolta szerződéséből az Al-Ain.

ghanasoccernet.com összegeket is közöl: úgy tudják, hogy 1 millió dollár (átváltva 294 millió forint) ellenében váltott csapatot a Fradi légiósa – ez hivatalosan nem megerősített információ, és főként annak függvényében hangzik túlzónak, hogy a védő szerződése nyáron lejárt volna -, így a zöld-fehérek jó üzletet köthettek. Frimpong három éves szerződést kötött új csapatával, ahol egy másik volt ferencvárosi labdarúgónak, a nigeri Amadou Moutarinak is a csapattársa lesz.

Frimpong 2018 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, amelyben 55 találkozón lépett pályára, két gólt rúgott és egy gólpasszt jegyzett. Az ősszel fontos játékosa volt Rebrovnak itthon és a Bajnokok Ligájában is, minden sorozatot figyelembe véve 13 meccsen egy gólig jutott.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a Ferencváros is hivatalos bejelentést tett Frimpong távozásával kapcsolatban.

Fradi: Egy védő külföldre igazolhat, Belgiumból érkezhet a helyére új játékos