Amint arról korábban belga sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, a Ferencváros szerződtetheti a helyi élvonalbeli Sint-Truiden 24 éves marokkói válogatott hátvédjét, Samy Mmaee-t.

A játékossal kapcsolatban a belga lapok egybehangzóan azt írják, hogy a védő a magyar bajnoknál folytatja pályafutását, azok után, hogy a Rubin Kazany érdeklődött iránta, valamint néhány hónapja közel állt ahhoz, hogy a francia St. Étienne játékosa legyen, de végül maradt a belgáknál, ahol kevesebb lehetőséghez jutott a mostani idényben.

A játékospiacon mértékadónak számító Transfermarkt 800 ezer euróra becsüli a belga U19-es és U21-es válogatottban, majd tavaly ősszel a marokkói nagycsapatban bemutatkozó Mmaee értékét, azonban az először feltüntetett összeghez képest jóval kedvezményesebb áron szerezheti meg a Ferencváros.

A francia RMC Sport újságírója, Sacha Tavolieri úgy tudja, Mmaee a napokban utazik Magyarországra, ahol három és fél éves szerződést fog aláírni a Fradival, amely

mintegy 500 ezer eurót (178 millió forintot) fog fizetni a Sint-Truiden együttesének, mivel a játékosnak június 30-ig érvényes a kontraktusa a belga klubnál.

A marokkói futballista nagy valószínűséggel az időközben szaúdi Al-Ain FC-hez távozó ghánai Abraham Frimpongot pótolhatja a keretben.

Mmaee a szezonban minden sorozatot figyelembe véve összesen 11 bajnokin és 810 percet játszott.