Remek hangulatban, 15271 néző előtt indult útjára a labda az éllovas Ferencváros és a második helyezett MOL Fehérvár FC rangadóján szombat este a Groupama Arénában. Az első tizenöt percben nem forogtak veszélyben a kapuk, de az egyik oldalon Petrjak – a Fradi korábbi szélsőjét folyamatosan fütyülték a hazai szurkolók, amikor labdához ért -, míg a másikon Tokmac is próbálkozott lövéssel.

Az első komolyabb lehetőség a 19. percben az FTC előtt adódott, ekkor egy hosszú indítás után Tokmac lépett ki két fehérvári védő közül, majd a tizenhatoson belül, Hangya szorításában a bal oldali kapufát találta el. Ezt követően is csak elvétve láttak helyzeteket a nézők, sárga lapokat viszont annál többet, az első 45 percben ötöt is felmutatott a játékvezető.

NB I: A kiesőjelölttől is kikapott az Újpest, hármat vágott a Kövesd és a Puskás – eredmények, videók

A 32. percben ismét a fehérvári kapunál volt meleg a helyzet, Isael remekül ugratta ki a jobb oldalon érkező Zubkovot, aki hat méterre a kaputól nagy helyzetben inkább középre passzolt, az egyik fehérvári védő menteni tudott, méghozzá úgy, hogy Zubkovról ment ki a labda. A vendégek közül Houri és Petrjak volt aktívabb, előbbi lövéssel is próbálkozott Lovrencsics mellett, de a rövidre tartó lövése fölé ment.

A második játékrész elején Houri a jobb oldalról tekerte be a szabadrúgást, Elek tudott fejelni a 11-es pont magasságában, de éppen Dibusz kezébe. Pár percre rá aztán rögtön jött a gól, méghozzá a hazai részről: Tokmac a bal oldalról középre gurított, Juhász lábáról éppen Zubkov elé pattant a labda, akinek nem volt nehéz dolga, közelről a jobb alsóba helyezett, 1-0.

Zubkov-gól a Fehérvár ellen

Juhász szerencsétlen labdaérintése gólpassz volt Zubkovnak, aki szezonbeli 8. találatát szerezte az NB I-ben.A meccset itt nézhetitek: http://bit.ly/2wdoEH8

Közzétette: M4Sport – 2020. február 15., szombat

Tíz perccel később csatárposzton cserélt Carrillo, Nikolics Nemanja érkezett Hodzic helyére.

A változtatás azonban nem hozott nagy előrelépést a vendégek támadójátékában, Dibusznak egyáltalán nem kellett a következő időszakban játékba avatkoznia. A Ferencváros ellentámadásaiban sem volt veszély, így többnyire egy harcos mérkőzést láthattak a nézők, egészen a 73. percig kellett várni egy újabb kapura lövésre, ám Boli kísérlete gyenge volt és középre is ment, nem okozott gondot Kovácsiknak.

A hajrában eldönthette volna a három pont sorsát a Fradi, miután a csereként beálló Varga Rolandot lerántotta a tizenhatoson belül Elek Ákos, aki így megkapta a második sárga lapját, azaz kiállították, míg a hazaiak tizenegyest végezhettek el. A labda mögé Isael állt, a bal alsóba tartó lövését pedig védte Kovácsik, így nem dőlhettek hátra a hazai szurkolók.

A hajrában még két szögletet is elvégezhetett a Fehérvár, egyik után Pátkai lövését blokkolta Civic, majd Futács fejelt fölé –  a Fradi végül otthon tartotta a három pontot.

NB I, 21. forduló

Ferencváros–MOL Fehérvár FC 1-0 (Zubkov 51.) Kiállítva: Elek (86.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 79.), Blazic, Otigba, Civic – Haratin, Sigér – Zubkov, Isael, Tokmac (Varga, 77.) – Boli (Frimpong, 86.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Juhász, Musliu, Stopira – Pátkai, Elek – Petrjak (Futács, 83.), Kovács, Houri (Milanov, 74.) – Hodzic (Nikolics, 60.)

A tabella állása a 21. forduló után

Fotó: adatbank.mlsz.hu