Amint arról korábban norvég sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk arról, csütörtökön délután hivatalossá vált: a Ferencváros szerződtette Rosenborg norvég válogatott támadó középpályását, Kristoffer Zachariassent.

A 27 éves játékos Tokmac, Boli és Wingo után rövid időn belül a negyedik futballista, akit a norvég élvonalból szerződtetett a magyar bajnoki címvédő.

Tipikus nyolcas játékos vagyok. A legnagyobb erényem talán az, hogy a labdát nagyon jól tudom bejátszani az ellenfél tizenhatosára. Bízom benne, hogy minél több gólt szerzek és gólpasszt adok majd. Emellett persze el kell látnom a sok munkát igénylő védekezőfeladataimat is. A Fradi egy nagy klub, amely tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt. Úgy érzem, nagyon jó lépés, hogy a Ferencvároshoz igazoltam. Készen állok ,hogy elkezdődjön a közös munka. Norvégiában többször játszottam Tokmac, Wingo és Boli ellen. Nagyon jó játékosnak tartom mindegyiküket. Örülök ,hogy újraláthatom majd őket. Nagyon várom már, hogy találkozhassak velük, és a többi új csapattársammal is, és megkezdődjön a munka – mondta a papírok aláírását követően a FradiMédiának Zachariassen.

Zachariassen a 2020-as szezonban 29 meccsen 12-szer talált az ellenfelek kapujába, amivel a klub házi gólkirálya lett, emellett volt négy gólpassza is. A Rosenborg szurkolói a 2020-as idény után az Év játékosának választották – mutatta be legújabb szerzeményét a fradi.hu.

A 2021-es, jelenleg is futó norvég bajnokságban a 27 éves középpályás élete talán legjobb formájában játszik. Az eddig lejátszott 12 bajnokin nyolc gól és három gólpassz áll a neve mellett, amivel ismét a házi góllövőlista élén áll, és az egész ligát tekintve is a legjobb öt között van.

Ő lehet a Fradi legnagyobb nyári igazolása – válogatott kiszemeltről írnak külföldön