Az előző, 6-1-re megnyert mérkőzést el kell felejtenünk” – ismertette a DVSC elleni bajnoki előtt a várakozásait a Ferencváros vezetőedzője, Szergej Rebrov. Az ukrán vezetőedző nem a levegőbe beszélt, hiszen a zöld-fehérek az álomszerű kezdésük után sokáig nem találtak fogást a Vitelki Zoltán irányította hajdúságiak ellen, amelyből többek között Habovda, Kosicky és Tőzsér sérülés miatt nem játszhatott.

Az előző héten még az NB II-ben közreműködő Pintér Csaba sípszava előtt a helyszínen lévők megemlékeztek az újpesti legendáról, Göröcs Jánosról, a fradista érzelmű meseíróról, Csukás Istvánról, valamint az olimpiai bajnok úszó Székely Éváról. A Fradi már az 5. percben megszerezte a vezetést – Civic bal oldalról érkező beadása után Kinyik és Nagy egymásra várt, végül a védőről a kapuba pattant a labda . A gólt követően magára húzta ellenfelét a Ferencváros. Több se kellett Garbának, aki a 29. percben Ferenczi jobb oldali szöglete után alig fejelt a jobb alsó sarok mellé.

Jött is a Fradi-szurkolóktól a “Harcoljatok, harcoljatok!” rigmus, aminek meglett az eredménye: a 38. percben Blazic pontatlan indítását vette le Szatmári Zubkovnak, aki Bolihoz továbbított, az elefántcsontparti támadó könyörtelenül kilőtte a bal alsó sarkot, így 2-0-al mentek pihenni a felek.

Felejthető volt a második félidő, egyrészről leült a mérkőzés, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, másrészről a DVSC a folytatásban sem találta a ritmust. A hajrában erre majdnem rácáfoltak a hazaiak – a csereként beálló Varga kapott egy jó passzt, pechjére az ötösnél elhibázta a kínálkozó lehetőséget, hiszen saját magát előzte meg a labdalevétel után. Ahogy teltek-múltak a percek, a címvédő úgy dugta el a labdát, a hajdúságiak olykor csak követték a labda útját, az eredmény pedig nem változott.

Összefoglaló

Tabella

OTP Bank Liga, 23. forduló

Ferencváros – DVSC 2-0 (Kinyik 5. – öngól, Boli 38.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Civic – Haratin, Sigér – Zubkov, Isael (Varga 71.), Tokmac (Vécsei 88.) – Boli (Szignyevics 83.)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Haris, Csősz (Kundrák 77.) – Bódi, Varga, Szécsi – Garba (Adeniji 80.)

NB I: A Vidi otthon, a Diósgyőr idegenben gálázott, a Fradi-verés után kikapott a Kövesd – eredmények, videók