Nehéz feladat előtt állt a hét elején kinevezett Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc, aki a kiesőhelyen álló csapatával a címvédő és listavezető Ferencváros otthonába látogatott az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Farkas Ádám sípszava után a Ferencváros kezdeményezőbben lépett fel, de ez komolyabb helyzetekben alig mutatkozott meg. Helyette a mezőnyjáték mellett jóformán a szögletrúgások voltak előtérben. A 14. percben Haratin lövése vágódott le Mezghrani kezéről, a hazaiak büntetőt reklamáltak, a játékvezető sípja néma maradt.

A visszajátszások alapján jó döntés született.

Pár perccel később a zöld-fehérek tűzijátékot rendeztek a vendégek kapuja előtt, de nem sikerült bevenni Tujvel kapuját. Félóra elteltével Boli esett el a tizenhatoson belül, azonnal felpattant, próbálkozását Tujvel védte magabiztosan. A félidő lefújásáig a Fradi fölényben játszott, a kispestiek hősiesen állták a rohamokat.

Fordulás után rögtön Zsótér került helyzetbe, 18 méterről eleresztett lökete alig ment el Dibusz kapuja mellett. Az 55. percben Haratin labdavesztése után Bőle továbbított Gale-nak, lövését Dibusz védte bravúrral. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Ferencváros: Lovric flegmán kirúgott labdáját Civic ívelte középre, ami Uzunihoz került és 16 méterről a bal alsó sarokba helyezett. A másik oldalon Gazdag középre tartó lövését Dibusz tolta oldalra.

A 68. percben kis híján egyenlített a Honvéd: Gale jobb oldalról tüzelt, de Dibusz résen volt és szögletre ütötte a bal alsóba tartó labdát. Hat perccel később Laidouni hibája után Gazdag kínálta meg a Fradi hálóőrét, aki megint védeni tudott, a visszaérkező a francia-algériai középpályás javította a hibáját.

A hajrára fordulva leült a mérkőzés, alig-alig alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. A 94. percben még Hidi szögletéből Batik fejese a kapufán csattant, így az eredmény nem változott – Uzuni gólja döntött a 209. városi rangadón.

NB I, 22. forduló

Ferencváros-Honvéd 1-0 (Uzuni 56.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka (Mmaee 79.), Civic – Laidouni, Haratin – Isael (Sigér 71.), Tokmac (Mak 79.), Uzuni (Baturina 88.) – Boli (Zubkov 71.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Lovric, Tamás – Hidi, Nagy G. (Szendrei 69.), Zsótér (Kesztyűs 88.) – Traoré (Gale – a szünetben), Bőle (Nagy D. 78.)

NB I: A Diósgyőr cserejátékosa egyedül verte meg az edzőváltáson átesett Vidit – videó