Kisvárda – Gyirmót, 14:30

Erős Gábor (Kisvárda):Ezt most ki kell mondani: számunkra hazai pályán a győzelem kötelező, más forgatókönyv nem létezhet. Többször beszéltünk arról, hogy minden pontnak értéke van, de most nekünk csak a győzelem felel meg. Ugyanakkor el tudom képzelni, a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk, hiszen ennek a meccsnek az eredménye dönthet arról, hogy lépést tudunk-e tartani az előttünk állókkal, vagy a harmadik helyünket kell védeni a folytatásban. A csapat eddigi teljesítménye előtt le a kalappal, de a hátralévő tíz meccsen is van még feladatunk bőven. A bajnokság ezen szakaszában már mindegyik csapat ellen nehéz pontokat szerezni, ki a bajnoki címért vagy a dobogós helyekért, mások a középmezőnybeli helyük megszilárdításáért küzdenek, a hátul lévők pedig a kiesés elkerüléséért. A Gyirmót ebben a naptári évben hat meccséből hármat megnyert, kétszer ikszelt és csak a Zalaegerszegtől kapott ki hazai pályán. Idegenben nyert a Honvéd és a Paks ellen, továbbá döntetlent ért el a Ferencváros otthonában. Ez tiszteletet parancsoló eredménysor, de ismétlem, hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem. Még ha vért is kell majd izzadni érte… (kisvardafc.hu)

Csertői Aurél (Gyirmót):Nem férnek bel a hibák Kisvárdán. A Kisvárda a bajnoki címért küzd, sajátos stlusa van, agresszív letámadást játszanak, fizikálisan nagyon topon vannak. Nem a labdajáratáson van náluk a hangsúly, direktbe támadnak. Maximumot kell nyújtani, hogy sikert tudjunk elérni. A taktika mindig rendben van, a játékosok képességeit kell előevenni. Mindenkinek hozzá kell tennie a maximumot, de akkor sem biztos, hogy ez elég lesz. Szeretnénk az utolsó mérkőzésig küzdeni a bennmaradásért. (gyirmotfc.hu)

MOL Fehérvár FC – Ferencváros, 17:00

Michael Boris (Fehérvár):Ki kell jönnünk ebből a helyzetből, amibe az elmúlt hetekben kerültünk, hiszen úgy érzem, például a Zalaegerszeg elleni mindkét kapott gólunkat kivédekeztük volna, akkor, amikor jobb szériában van a csapat. A Ferencváros jelenleg a magyar bajnokság legjobb együttese, így ha választhattam volna ellenfelet a hétvégére, jelen helyzetben valószínűleg nem őket mondtam volna, de ez a sorsolás, az FTC ellen kell játszanunk. Tökéletes teljesítményre lesz szükségünk, a jó nem elég ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzünk. Ez az első alkalom, hogy egy teljes hetünk rendelkezésre állt a hétvégi bajnokira való felkészülésre, sokat beszéltünk a játékosokkal és dolgoztunk a hibák kijavításán, a stáb feladata pedig az, hogy megtalálja a legjobb kezdő tizenegyet és a legjobb cseréket a mérkőzésre. A hibák dönthetik el a Ferencváros elleni bajnokit, maximális koncentrációval kell pályára lépnünk, mert látjuk, hogy a Fradi képes ritmust váltani mérkőzés közben is, e mellett a támadások terén is előre kell lépnünk. (molfehervarfc.hu)

Szatnyiszlav Csercseszov (Ferencváros):Mi mindig a saját csapatunkkal foglalkozunk, számomra az az elsődleges, hogy a Ferencváros felkészült legyen a vasárnapi bajnokira, hogy a csapat a legjobb teljesítményt nyújtsa. Van olyan játékos, aki a hét második felében már tudott csatlakozni a kerethez, de például a legutóbbi edzéseken már a komolyabb sérüléssel bajlódó Ryan Mmaee is együtt gyakorolhatott a többiekkel. Hamarosan talán Samy Mmaee is visszatérhet. Egy játékos visszajön, egy másik éppen beteg vagy sérült, ilyen a futball. (fradi.hu)