I. félidő:

A BL-csoportkörös Ferencváros meglehetősen fáradtan mozgott a pályán az első játékrészben, pedig Szergej Rebrov próbált frissíteni a középpályán is. Ráadásul a mérkőzés és a forduló előtt listavezető Puskás Akadémia gyorsan vezetést is szerzett: Nunes egy szöglet után, Heistert megelőzve fejelt 5 méterről a kapuba a 4. percben (0-1).

Joao Nunes gólja a Fradi ellen

Négy perc elteltével már vezet a listavezető Puskás Akadémia a címvédő Ferencváros otthonában. Joao Nunes fejelt Dibusz kapujába egy szögletet követően.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

A felcsútiak ezt követően visszaálltak és igen fegyelmezetten őrizték előnyüket, miközben az FTC kevésszer tudott helyzetbe kerülni. A 22. percben azért így is betalált a házigazda, ekkor Zubkov került némi üggyel-bajjal lövőhelyzetbe és aztán gólt is szerzett, de közben Uzuni – teljesen feleslegesen – is játékba avatkozott, ő viszont lesen helyezkedett el.

A játékrész hajrárjára aztán egyre nagyobb fölénybe került a Fradi, Uzuni távoli és közeli lövésében is benne volt a gól, hogy aztán Isael egyenlítsen a 43. percben. A brazil Tokmac szép átadása után, a kapust megelőzve passzolt a kapuba (1-1).

Isael gólja a Puskás ellen

A 43. percben góllá érett a ferencvárosi nyomás, Isael emelte át a felcsútiak kapusát, így a félidőben 1-1 az állás a Groupamában.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal jött a fordítás is: egy szép akció végén Uzuni szolgálta ki remekül Isaelt, aki pár lépésről a kapuba passzolt az 50. percben (2-1).

Isael második gólja a Puskás ellen

A második félidő úgy kezdődött, ahogyan az első véget ért, Isael-góllal. Az 50. percben fordított a Fradi a felcsúti együttes ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

Öt perccel később Uzuni megpattanó szabadrúgását védte bravúrral a fiatal Tóth. Az albán aztán néhány perc múlva kecsegtető helyzetből, bár kissé kisodródva pörgetett jócskán a bal kapufa mellé. A 75. percben – épp Uzunit váltva – bemutatkozott a szlovák válogatott Mak is az NB I-ben. “Ria, ria, Hungária” fogadta a nézőtérről.

A 77. percben előbb Baturina lábáról lopták le a labdát ziccerben, majd Isael lövés helyett Zubkovnak akart gólpasszt adni, de megint mentettek a védők. A hajrában előbbihez már hozzá sem kellett érni, óriási helyzetben rontott a horvát kétszer is. De ez már nem számított, az FTC így is győzni tudott 2-1-re és az eddigi listavezetőt legyőzve vette át az első helyet is a tabellán. Kérdés meddig, hiszen a MOL Fehérvár az Újpest esetleges legyőzésével még előzhet – ez így is lett, a Vidi az 5-1-es sikerével az élre állt.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Ferencváros – Puskás Akadémia 2-1 (Isael 43., 50., ill. Nunes 4.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Haratin, Laidouni – Zubkov, Isael, Tokmac – Uzuni

Puskás Akadémia: Tóth B. – Nagy Zs., Nunes, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. – Kiss T., Baluta, Knezevic (Slagveer, 46.), Komáromi – Mance (van Nieff, 46.)