I.félidő:

Alaposan bekezdett a Vidi és már a 2. percben vezetést szerezhetett volna. Funsho beadása után Zivzivadze lőtt 5 méterről, de Banai nagy bravúrral védett.

A folytatásban is a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de kevesebbszer jutottak el a kapuig. A 26. percben az újpesti védelem megingását használta ki kis híján Zivzivadze, de Banai szép kivetődéssel tisztázott a grúz csatár elől.

A félidő hajrájára aztán picit megélénkült a koronavírus-járvány által sújtott Újpest kontrajátéka is, benne volt a veszély a lilák akcióban is, de hiányoztak a jó utolsó passzok, illetve lövések. Junior Tallo lesgólig is eljutott.

A 43. percben aztán pilanatokon belül kétszer is gólt szerezhettek volna a hazaiak. Előbb Zizivadze találta el éles szögből a jobb oldali kapufát, a kipattanó után pedig Funsho hatalmas ziccerben a kapu mellé lőtt.

Óriási fehérvári helyzet maradt ki

A MOL Fehérvár és az Újpest csatái az utóbbi időben nem igazán sikerültek emlékezetesre, és Funsho Bambgoye sem így akarhatta azzá tenni a vasárnap estit.Az óriási kimaradt ziccer után 0-0-ról folytatják a szünetet követően a csapatok.ÉLŐ: https://bit.ly/3laJD1B

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

II. félidő:

Ami az első félidő végén kimaradt, az a második félidő első felében bement.

Az 58. percben Stopira fejesét még a gólvonalról kibólintotta Kastrati, de az újabb szöglet után a zöld-foki szigeteki védő már a kapuba fejelt (1-0).

Stopira gólja

Stopira nem hátrál!Az első fejeséhez még bravúros újpesti mentés párosult, de fél perccel később már nem lehetett mit tenni.Ezzel a góllal szerzett vezetést a Fehérvár.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

Innentől pedig kinyílt a gólzsák: a 62. percben Funsho, a 66.-ban Zivzivadze, majd a 68.-ban Nikolov is betalált, megpecsételve a teljesen összezavarodó vendégcsapat sorsát.

Funsho javít

Funsho Bambgoye is javította elős félidei hibáját, a második ziccerét már ellenállhatatlanul fejezte be.A Fehérvár percek alatt lerendezte az Újpest elleni meccsét.

Közzétette: M4Sport – 2020. október 4., vasárnap

A lilák összeomlottak, a hazai csapat viszont sorra vezette a veszélyes akciókat, benne volt a meccsben a nagyobb pofon is.

Az újabb gólok viszont egészen a 88. percig elmaradtak. Ekkor a mezőny talán legjobbja, Houri remekül indította Nikolicsot, akinek a lövését még védte Banai, de a visszafutó Ristevski a kapuba sodorta a labdát – öngól (5-0). A lefújás előtt a héten visszatérő és csereként beálló grúz Beridze kozmetikázott picit, kialakítva az 5-1-es végeredményt.

Így összességében rendkívül simán nyert a Vidi az Újpest ellen, és átvette a vezetést az NB I tabelláján a Ferencvárostól.

OTP Bank Liga, 6. forduló:

MOL Fehérvár – Újpest 5-1 (Stopira 59., Funsho 62., Zivzivadze 66., Nikolov 68., Ristevski 88. – öngól, ill. Beridze 92.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Vidi: Kovácsik (Rockov, 87.) – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola (Hangya, 74.) – Nego, Nikolov – Funsho (Petrjak, 74.), Houri, Evandro (Géresi, 80.) – Zivzivadze (Nikolics, 74.)

Újpest: Banai – Pauljevic (Csongvai, 78.), Máté Zs., Ristevski, Kastrati – Stieber Z. (Beridze, 67.), Mitrovic (Szakály P., 67.), Onovo, Antonov – Junior Tallo (Gigic, 70.), Perosevic (Bacsa, 78.)

Korábban:

Ferencváros – Puskás Akadémia 2-1

ZTE – Bp. Honvéd 2-4 

Az NB I állása: