A Dinamo Zagreb elleni BL-búcsút követően a Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő kijelentette, hogy bár még napokig fog fájni a 0-4-es vereség, a Kaposvár ellen már nem törődhetnek azzal a kudarccal. Az m4sport.hu-nak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy ugyanúgy készülnek a feljutó ellen is, mint a nemzetközi kupaellenfelekre.

– Szeretnénk megvédeni a címünket, úgyhogy nem áldozunk be egyetlen mérkőzést sem. Ezért van akkora keretünk, amekkora. Mindenki sikerre éhes. Mindegy, ki lép pályára a hétvégén, mindenki azért fog játszani, hogy majd az Európa Ligában is játszhasson. Teljesen mindegy, hogy Dinamo Zagreb, vagy Kaposvár, minden egyes mérkőzésen a győzelemre kell törekedni.

A Kaposvár elleni meccset is úgy kell felfognunk, mintha ez lenne az Európa Liga-playoff. Úgy kell hozzáállni, mintha egy BL-döntő lenne, vagy világbajnoki döntő. Jelen pillanatban ez a legfontosabb mérkőzés, győzni szeretnénk.

A válogatott játékos szerint nem nehéz az átállás a különböző ellenfelek között, hiszen ez is alkalmazkodóbbá teszi a csapatot.

– Jó ez, hogy más stílusú ellenfelekkel játszunk. A Dinamo Zagreb ránk erőltette az akaratát, szerintem a Kaposvár inkább a védekezésre fogja helyezni a hangsúlyt, az utána következő ellenfél (Suduva, az interjú időpontjában még nem volt ismert – szerk.) meg ki tudja, hogy hazai pályán nekünk ront, vagy beáll védekezni. Ha ennyire különböző stílusú csapatokkal játszol, minden eshetőségre fel tudsz készülni.

Lovrencsics kiemelte, bár egyelőre a Kaposvárra koncentrálnak, a playoffba kerüléssel nem elégedhetnek meg.

– Nem szabad azon gondolkozni, hogy akkor majd jövőre, meg majd utána, meg majd három év múlva. Most van ez a lehetőség, nekünk azért kell megtennünk mindent, hogy ezt megragadjuk. Ha kijutnánk a csoportkörbe, az nagy tapasztalatot adna a klubnak, a stábnak, a játékosoknak, amit már a következő évre be tudnánk építeni.