A csakfoci.hu információi szerint az ebben a szezonban az élvonaltól búcsúzó Gyirmót egyik edzőjelöltje Lipcsei Péter.

Mint ismert, a jelenlegi vezetőedző Urbányi István nemrégiben úgy fogalmazott: 99 százalék, hogy távozik a csapattól, hiszen Amerikában élő lányának szüksége van rá, így visszatér a tengerentúlra. A Gyirmótnak tehát mindenképpen szüksége lesz egy szakemberre a következő, már másodosztályú szezonra. A klubnál pedig Lipcsei Péter neve is szóba került.

Az edző helyzete egyelőre kérdéses a Fradinál. Bár az FTC vezetése többször is úgy fogalmazott, hogy számítanak a Fradi ikonjára, a jelenleg Lipcsei irányította második csapatot megszüntetik az egyesületnél – ezzel a döntéssel egyébként nem is értett egyet a Ferencváros színeiben legtöbbször pályára lépett Lipcsei.

 

Az évek óta a zöld-fehérek második együttesét irányító tréner tehát vélhetően „csak” utánpótlás-edzőként dolgozhatna tovább a klubnál.

Úgy tudjuk azonban, hogy szakmailag ennél lehetnek jobb lehetőségei. Felmerült a neve a Fradi fiókcsapatánál, a jelenleg is az élvonalba kerülésért harcoló Soroksárnál, de emellett más klubok is érdeklődtek informálisan Lipcsei iránt. Információink szerint legutóbb a Gyirmót.

Mivel hamarosan véget ér az NB I-es és az NB II-es bajnokság, így egyre sürgetőbb lesz, hogy Lipcsei marad-e a Fradinál vagy más csapat edzője lesz. Úgy tudjuk, a jövője a következő hetekben eldőlhet.

Lipcsei 1990-től szolgálja a Fradit, de játékosként volt egy portugál (Porto, Espinho), valamint egy osztrák (Salzburg) kitérője. 2000-ben tért vissza a zöld-fehérekhez, azóta – tehát 17 éve – megszakítás nélkül erősíti a Ferencvárost – 2010 óta már nem labdarúgóként, hanem edzőként.

A Fradi edzője nagy mozgást vár, a kölcsönjátékosok sorsáról is beszélt – hazai átigazolási hírek