Mint ismeretes, a magyar válogatottal az Európa-bajnokságon kiválóan szereplő Nagy Ádámmal kapcsolatban az utóbbi hetekben több komoly csapat neve is felmerült a nemzetközi sportsajtóban – többek között a Benfica, a Marseille, a Bologna, de még a Leicester City is.

A Ferencváros fiatal középpályásával kapcsolatban az egyik osztrák lap megszólaltatta a Rapid Wien sportigazgatóját, Andreas Müllert, aki a Kurier internetes oldalának bevallotta, ők is megpróbálták megszerezni a labdarúgót.

Nagy Ádám megszerzése nagyon nagy igazolás lenne. Egy ilyen játékosra megéri várni, de szerintem hamarosan eldől, hogy hol folytatja a pályafutását. Mindent megtettünk, hogy megszerezzük, sok mindenkivel tárgyaltunk, egyszóval mindent megtettünk, hogy ide csábítsuk.

A középpályás az Európa-bajnokság alatt nem foglalkozott a jövőjével, a Kuriernek nyilatkozó klubvezető szerint pedig emiatt a Chelsea-nek is nemet mondott.

Teljes mértékben elfogadható a döntése, amelyet mi tiszteletben is tartottunk. Ezért mondott nemet a Chelsea-nek is, de annyit elmondhatok, hogy érdekelte a Rapid ajánlata. Az Európa-bajnokságon megmutatta, hogy a legmagasabb szinten is megállja a helyét, elképesztő játékintelligenciával rendelkezik. Egyszerűen már túl jó az osztrák bajnoksághoz, anyagilag pedig nem tudunk olyan ajánlatot tenni, amely versenyképes lenne a többiekével. Korábban azt mondta, hogy olyan ligába igazolna, amely ugródeszkát jelenthet számára. Mi ezt tudjuk kínálni neki, és Bécsben a Budapesten tanuló barátnőjétől sem lenne messze.

Honlapunk az osztrák klub információival szemben úgy értesült, hogy nem történt kapcsolatfelvétel az ügyben, a Rapid Wien nem tett lépéseket a Ferencváros irányába annak érdekében, hogy megszerezze Nagy Ádámot.