Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, nem tartott a Ferencvárossal a spanyolországi edzőtáborba az a Danilo Ihnatenko, aki a múlt nyáron érkezett a zöldekhez, kölcsönben a Sahtar Donyeck együttesétől.

Hosszabb ideig komolyan számolt is honfitársával a középpályán Szergej Rebrov vezetőedző, a 22 éves Ihnatenko jobbára kezdőként szerepelt a bajnokságban és a nemzetközi porondon is, végül 13 NB I-es mérkőzés mellett 6 BL- illetve EL-selejtezőn, valamint 4 Európa Liga-csoportmeccsen is szerepet kapott (1 gól és 1 gólpassz volt a mérlege). Az őszi hajrában azonban úgy tűnt, elveszítette a bizalmat az ukrán, ekkor már egyértelműen Sigér Dávid volt Haratin szinte állandó társa a középpályán a fontos meccseken, Ihnatenko a kispadra szorult, de akadt olyan találkozó is, amikor a keretben sem volt a légiós.

Ráadásul a december közepén, a Puskás Akadémia ellen lejátszott bajnokin a légiós egy szöglet után megütötte Radics Mártont és bár a pályán maradhatott, az eset miatt három találkozóra eltiltotta az MLSZ.

Így talán nem okozott már olyan nagy meglepetést sem a szurkolói kritikákat is bőven kapó középpályás kihagyása a spanyolországi keretből, mint ahogy Vécsei Bálint téli érkezése is előrevetíthette, hogy az ukrán visszaszorul majd a posztján a ranglistán.

Ukrajnában pedig már szinte biztosra is veszik, hogy a futballista nem marad a Ferencvárosnál: a sector.depo.ua azt írja, hogy Szergej Rebrovék és a klubvezetés összességében nem volt elégedett Ihnatenko őszi produkciójával, és aligha adnának neki annyi lehetőséget a folytatásban, hogy a játékosnak vagy a klubnak megérje a maradása. Így első körben a középpályás minden bizonnyal visszatér a Sahtar Donyeck csapatához, amely birtokolja a játékjogát, és az ukrán bajnok dönt majd a további sorsáról.

A Fradi-edző az új igazolásokról: “Mindhárom labdarúgóval sikerült emelnünk a csapat minőségét”