Tegnap beszámoltunk arról honlapunkon, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, amennyiben Paintsil szerződést szeg, akár több éves eltiltást kaphat, e mellett az ulloi129.hu értesülései szerint a fővárosi zöld-fehérek már nemzetközi lépéseket is tettek a ghánai játékossal kapcsolatos ügyben.

A Fradi nemzetközi lépéseket tett a Paintsil-ügyben – “Ha szerződést szeg, többéves eltiltást is kaphat”

A témával több külföldi portál is foglalkozik, hiszen miközben Paintsil maláriájáról is szóltak a hírek, több belga sajtóorgánum a 19 éves játékos Genkkel való tárgyalásáról ír.

A HLN belga honlap átigazolási rovatában már-már tényként közlik, hogy Paintsil nem tér vissza a Ferencvárosba, megjegyezve, hogy hiába zajlik szerda óta az NB I listavezetőjének felkészülése, a csütörtökön Az év gólja díjat is megkapó futballista még mindig nem jelent meg. Paintsil a ghánai Tema Youth csapatától került kölcsönbe nyáron Budapestre, és úgy tudják, a Genk még kompenzációt is fizetne a Fradinak, csak télen hadd szerezze meg a játékost – az FTC azonban nem hajlik erre, így tovább húzódhat az ügy.

Eközben egy igazán friss hír jelent meg a Ghana SoccerNet portálon Paintsillel kapcsolatban, amelyben azt írják, a belga élvonalban 12. helyen álló Genk vezetői Ghánában tárgyaltak a futballista “anyaegyesületével”, a Tema Youth-al.