A csakfoci.hu információi szerint Florentin Pogba, 20-szoros guineai válogatott védő érkezik a Ferencvároshoz próbajátékra a napokban, a tesztelést követően dönt a sorsáról a szakmai stáb és a klubvezetés.

A név nem véletlenül csenghet ismerősen, hiszen a 28 éves futballista a Manchester United világbajnok csillagának, Paul Pogbának a bátyja (Florentin-nek egy ikertestvére is van, Mathias, ő a francia harmadosztályú Tours futballistája), és öccséhez ugyan nem mérhető eddigi karrierje, de 66 első-, 79 másodosztályú francia bajnoki már áll a háta mögött, ezeken összesen 7 gólt szerzett. Legkomolyabb klubja a nagymúltú Saint-Étienne volt, ahol majdnem több mint öt évet töltött el.

A középső és akár bal oldali védőként is bevethető játékos kiváló fizikai mutatókkal rendelkezik, 189 centiméter magas. Értékét jelenleg 1,5 millió euróra taksálják külföldön (csúcsidőszakában 4,5 millió euró volt az ára), a nemzetközi szinten alacsonynak mondható besorolás pedig annak köszönhető, hogy Florentin Pogba jelenleg csapat nélküli futballistának számít. Legutóbb, egészen a nyárig a török Genclerbirligi kötelékébe tartozott, ám volt klubja nem hosszabbított vele szerződést.

Florentin Pogba egyébkén igen szoros viszonyban áll a világsztárnak számító Paul öccsével, rendszeresen posztolnak közösen (ugyanígy a harmadik fivérrel, Mathiasszal is), de nem egyszer járt már Manchesterben is fiatalabbik testvérénél, sőt, játszottak is már egymás ellen az Európa Ligában, a legjobb 32 között, még 2017 februárjában. Az EL-ben egyébként összesen 18 találkozója van a védőnek.