Honlapunk is beszámolt arról, hogy a MOL Vidi FC mindenben megállapodott a Sahtar Doneckkel és a Ferencvárosban jelenleg kölcsönben szereplő Ivan Petrjakkal, így a szélső a következő idényt a fehérváriaknál kezdi meg. A kialakult helyzettel kapcsolatban az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója Orosz Pál nyilatkozott honlapunknak, aki részletesen beszélt az ügyről.

A Ferencváros-Újpest rangadót megelőzően pedig Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportmenedzsere az M4 Sportnak is beszélt az ügy hátteréről.

Tényleg a Vidihez írt alá Ivan – kezdte Hajnal Tamás az M4 Sportnak. – Számunkra ez elfogadhatatlan, hiszen mindenben megegyeztünk a Sahtarral egy hosszú és kemény tárgyalássorozat végén.

A játékos irányába is egy olyan ajánlatot tettünk, amellyel már túlmentünk az ésszerűség határán, hogy megpróbáljuk megtartani. A Vidi egy olyan horribilis összeget kínált neki, amivel nem tudunk és nem is akarunk versenyezni.

Nekünk az a feladatunk, hogy a jövőben megfelelő játékosokat tudjunk igazolni. Még egyszer mondom, ez a történet számunkra elfogadhatatlan, ahogy eligazolt. Nagyon tiszta lelkiismerettel mondhatjuk, hogy a klubok között megszületett a megegyezés, és a játékos irányába is egy olyan ajánlatot tettünk, amely még nem volt a Ferencváros történetében. Ez sem volt elég.

Sajnos a petrjaknál nemcsak az döntött, hogy milyen körülmények között, milyen klubban, milyen szurkolók előtt és milyen hangulatban tud játszani, hanem egyértelműen a pénzügyi része volt döntő ebben az esetben .

Hajnal elárulta azt is, mi volt számunkra elfogadhatatlan az üggyel kapcsolatban.

A játékos képviselőitől tudtuk meg, hogy megtörtént az aláírás. Elvártam volna, hogy a játékos velünk is közli, és akkor tényleg korrekt módon tudtuk volna meg, nempedig úgy, hogy a Sahtar értesített minket. El kell fogadnunk, de hangsúlyozom, mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy megtudjuk tartani Petrjakot – fogalmazott.

Az 5-szörös ukrán válogatott Petrjak tavaly nyáron érkezett a Sahtar Donecktől egy évre kölcsönben a Ferencvároshoz, amelynél az idei szezonban 28 tétmeccsen, hat gólt rúgott, és tizenkettő gólpasszt adott – a Magyar Kupában egy assziszttal zárt.

NB I: Hiába küzdött az Újpest, a bajnok Fradi nyerte a 226. derbit