Ferencváros – Újpest 2-1 (Varga 22., Lanzafame 51. ill. Nagy D. 39.)

Derbihez méltó iramban indult a Fradi és az Újpest utolsó találkozója a 2018/19-es idényben. Az első percekben a hazai csapat lépett fel kezdeményezőbben: először Varga cselezte magát a tizenhatos vonaláig, majd Tokmac vállalta el 25 méterről – előbbinél Ristevski, utóbbinál Pajovic volt a helyén. Az első komoly lehetőség azonban nem előttük, hanem az Újpest kettőse előtt adódott, de Zsótér jobblábas lövését, és Nagy Dániel kissé kisodródott próbálkozását is bravúrral hárította Dibusz. A vendég nyomás ellenére a Fradi szerezte meg a vezetést a 22. percben: Lanzafame kapunak háttal kapott jó passzt, és önzetlenül az érkező Vargához gurított, aki nagy erővel a hosszú kapufa mellé lőtt (1-0). A bekapott gól eleinte visszaállásra késztette a lilákat, de néhány perc elteltével rendezték soraikat, és ki is egyenlítettek: Nagy Dániel maradt üresen, és fejelt a hálóba a 39. percben (1-1).

A második játékrész első néhány perce ismét a Fradié volt: a zöld-fehérek Tokmac esése után veszélyes helyről rúghattak szabadot, és bár Varga kísérlete a sorfalról, duplázása Pajovicsról vágódott ki, az üresen maradt Lanzafame a kapuba gurított az 51. percben (2-1). Ezután hosszabb ideig állt a játék, mert először a nézőtérről érkező sűrű füsttől lett átláthatatlan a pálya, majd Lovrencsics és Dibusz ütközött össze – előbbi cserére is szorult. A hosszú megszakítás azonban nem zökkentette ki a feleket, sőt tovább mérséklődött az iram, egymást követték a hatalmas helyzetek: Pajovic Lanzafame és Varga ziccerénél is elképesztő védést mutatott be, de Dibusz is tette a dolgát a Zsótérral szembeni egy az egy elleni összecsapáson. A 72. percben újabb lehetőség adódott a hazaiak előtt a mérkőzés eldöntésére, de Varga pontos beadását Isael a földre fejelte, így a vendégek kapusa könnyedén fogni tudta a játékszert.

A 80. perc után inkább az Újpest hajtott az egyenlítésért, de kontrái révén a Fradi is több veszélyes helyzetet tudott kialakítani. A 11 perces hosszabbítás 5. percében érdekes jelentnek lehettünk szemtanúi: Gorriarán Burekovic mellett esett el, az újpesti védő intézett néhány keresetlen szót a középpályáshoz, mire Haratin, és kisvártatva mind a 20 mezőnyjátékos is ott termett. A válság kezelésére a játékvezető Haratint, és Onovót is sárga lappal figyelmeztette.

Az utolsó percek gólt már nem hoztak, így szoros, jó iramú meccsen végül a Fradi kerekedett felül.

Tabella: adatbank.mlsz.hu

A Fradi egyik legjobbja megegyezett a Vidivel – reagált az FTC vezérigazgatója