Egy, a 36. másodpercben szerzett találattal, egy 31 méterről elvégzett szabadrúgásgóllal és egy szöglet utáni fejessel alakult ki a Ferencváros súlyos, 3-0-s hazai veresége a bolgár bajnok Ludogorec ellen az Európa Ligában. Röviden így lehet összefoglalni a Fradi kupa-csütörtökjét, miután a zöld-fehérek a harmadik helyen állnak 1 ponttal a H-jelű négyesben.

A csoportmeccs után a Fradi 24 éves ukrán középpályása, Ihor Haratin csalódottan nyilatkozott a csakfoci.hu-nak.

Tartottunk ettől a meccstől, hiszen tudtuk végig, hogy a Ludogorec szeretne revansot venni a nyáron elszenvedett kettős vereségért. Hibát hibára halmoztunk, és ezeket kihasználták a bolgárok. Tragédia, ahogy az első gólt összehoztunk. Ez nem a mi napunk volt – kezdte Ihor Haratin a csakfoci.hu-nak, aki szerint Szergej Rebrov vezetőedző a félidőben megpróbált lelket önteni a játékosaiba.

Noha 2-0-nál emberelőnybe kerültünk Grigore kiállítása után, mégsem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel. Annak ellenére sem, hogy Rebrov kérte tőlünk a szünetben, higgyünk magunkban, képesek vagyunk gólt szerezni. A második félidőben nekünk is voltak lehetőségeink, azonban a gólt nem mi szereztük és ez rendkívül aggasztó.

Sok hibát vétettünk és nem mutattuk meg az igazi arcunkat. Frusztráló, de a pályán elért 3-0-s eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Mindhiába, ezen már nem tudtunk változtatni.

Előre kell tekinteni és ki kell javítani ezt a csorbát. Ilyet nem engedhetünk meg magunknak, elvégere mi vagyunk a Ferencváros!

A Fradi légiósa hozzátette, a szurkolóiknak nagyon sokat köszönhetnek.

A sorsolás után tudtuk, hogy nehéz csoportba kerültünk, de előzetesen azt mondtuk, nyerjünk meg annyi mérkőzést, amennyit csak tudunk, játsszunk felszabadultan! A szurkolóink végig mellettünk állnak és támogatásukat a pályán kell meghálálnunk. Nincs mese, a holnap (péntek – a szerk.) egy új lehetőséget hoz és már kezdjük is a felkészülést a hétvégi bajnokira.

Haratin végül a vasárnapi, Honvéd elleni fővárosi rangadóval kapcsolatos várakozásait ismertette.

Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Honvéd egy nagyon jó csapat, habár a tabellán elért helyezésük nem tükrözi a valóságot. Az utóbbi időben formába lendültek, éppen ezért figyelnünk kell arra is, ne szakadjunk le a Fehérvártól, mert az akár végzetes is lehet ránk nézve. Csak magunkra kell koncentrálnunk, a mutatott játékunk képét meg kell változtatnunk. Fejben jobban oda kell figyelnünk, akkor talán nem lesz baj.

LENKÓ PATRIK

Az összefoglaló: