“Dráma és csoportelsőség az utolsó lélegzetvételnél”olvasható a Marca címében, amely hozzáteszi, hogy az Espanyol az utolsó pillanatban teljesítette a házi feladatot a Ferencváros ellen. A lap kiemeli, hogy már a kezdetektől remek hangulat uralkodott a Groupama Arénában, az Espanyol pedig nehezen tudta felvenni a ritmust, miután a legutóbbi La Liga-meccshez képest csupán két játékos, Diego López és Campuzano maradt meg a kezdő tizenegyben. Megjegyzik, hogy

a katalánok a semmiből egyenlítettek, ez a momentum azonban átlendítette őket a holtponton és dominálni kezdtek,

a második félidő elején azonban szintén a magyarok akarata érvényesült, Dibusz kapuja ekkor nem igazán forgott veszélyben. A Marca szerint a Fradi első tizenegyese több mint véleményes volt, túlzottan szigorú ítéletnek gondolják. A hajráról azt írják, hogy epikus volt és végül döntetlent hozott, valamint megemlékeznek a vendégszurkolókról, akik a csapat rossz formája ellenére is 400-an voltak jelen Budapesten.

“Darder a 96. percben hosszabbította meg az Espanyol csodáját Európában” – írja címében az AS, amely megemlíti, hogy a katalán együttes már 26 mérkőzés óta veretlen az európai kupaporondon (legutóbb 2006-ban az UEFA-Kupa legjobb 32 csapata között kapott ki a Schalke 04-től 3-0-ra – a szerk.). Amit a spanyol bajnokság elvesz, azt az Európa Liga visszaadja Machín gárdájának utal a lap a gyenge bajnoki teljesítményre. Az AS is úgy gondolja, hogy a Fradi első tizenegyese jogtalan volt, ám a második már egyértelműen jó ítélet volt a játékvezetőtől.

Az El Mundo Deportivo az első gól előtt látványos egyéni alakítást bemutató Pipát dicséri, aki

“Ronaldinho bőrébe bújt” ennél a szituációnál.

A Fradival kapcsolatban kiemelik, hogy nagyon harapósan kezdték a második félidőt, látszódott rajtuk, hogy csak a győzelemnek van értéke. A végével kapcsolatban kiemelik, hogy 2-1 után még egyáltalán “nem volt vége a filmnek”, az Espanyol mindent feltett egy lapra, előbb Dídac még kihagyott egy helyzetet, ám Darder egyenlíteni tudott.

A Be Soccer az Espanyol első góljának szerzőjét, Oscar Melendót szólaltatta meg, aki győzelemmel felérő döntetlenként fogta fel a 2-2-t.

“Győzni akartunk, de végül ez nem sikerült, ám boldogok vagyunk, hiszen a csoport élén végeztünk. Jól tettük a dolgunkat egy erős riválissal szemben. Örülök a gólomnak, igyekszem kihasználni a vezetőedző által kínált lehetőségeket. Éreztük a szurkolóink támogatását már a bemelegítéstől kezdve, mindig támogatnak minket, amit meg kell becsülnünk – véli az Espanyol játékosa.