A Ferencváros abban a tudatban lépett pályára a Ludogorec otthonában, hogy győzelem esetén biztosan továbbjut az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába, döntetlen vagy vereség esetén viszont a másik mérkőzés eredményétől függetlenül búcsúzik a sorozattól.

Aktívan kezdett a magyar csapat, a 6. percben Zubkov lövésénél védett a hazaiak kapusa, majd két szögletet is elvégezhetett a Ferencváros, de ezek nem okoztak veszélyt. A bolgárok a 12. minutumban veszélyeztettek, Wanderson előbb 30 méterről, szabadrúgásból próbálkozott, de Dibusz védett, majd ismét Wanderson lőtt, de ez sem okozott gondot az FTC hálóőrének. A 17. percben Keserü passza után Lukoki ziccerben lőhetett 10 méterről, de Dibusz lábbal védett, ráadásul az asszisztens – jogosan – lest is jelzett.

A 21. percben Tokmac ívelt jobból Isaelhez, akinek lövése Cicinho kezéről vágódott szögletre. A visszajátszások alapján egyértelműen büntetőt ért a szituáció, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

– A váll irányától feljebb emeli a kezét a védő, az az ő felelőssége. Kezezi a labdát, egyértelmű büntető, nincs miről beszélni – jelentette ki a félidőben, a Sport TV stúdiójában Puhl Sándor, akit korábban négyszer választottak meg a világ legjobb játékvezetőjének.

A rossz ítélet annak fényében főleg fájó, hogy három percre rá gólt kapott az FTC: Botka rossz passza után Marcelinho ugratta ki ziccerben Lukokit, aki átemelte a labdát Dibusz felett, így a bal alsóban kötött ki a játékszer (1-0).

A 33. minutumban Isael emelte be remekül a labdát a védők mögé berobbanó Tokmac elé, centiken múlt, hogy nem tudott lőni az FTC norvég légiósa, a 38.-ban pedig Isael a jobb oldalról végzett el szögletet, Anicet pont Frimpong elé fejelte a labdát, viszont a Fradi légiósának közeli lövése a bal oldali kapufáról kipattant.

A szünet után csere nélkül folytatták a csapatok, a játékrész első felét kevés lehetőség jellemezte. A 66. percben aztán Tokmac adott középre jobbról pontosan, a középen érkező Isael azonban néhány méterről, óriási helyzetben nem találta el a kaput. Kisebb-nagyobb lehetőségeket kialakított, és ment előre a Ferencváros, a 82. percben Isael lőtt 25 méterről ballal, a kapus szépen védett a bal alsónál.

A 92. minutumban majdnem megszerezte a második gólját is a Ludogorec, Marcelinho ziccerben átemelte Dibuszt, Blazic azonban nagyot mentett a gólvonal előtt. A 95. percben egyenlített a Fradi, Szignyevics Skvarka bal oldali beadása után fejelt a hálóba (1-1), de többre már nem maradt idő.

A döntetlen fényében különösen fájó a két héttel ezelőtti, Espanyol elleni hazai 2-2, ahol a 96. percben kapott gólon múlt az FTC győzelme. Ha akkor megvan a három pont, a mai 1-1 is elég lett volna a továbbjutáshoz.

A Ferencváros 1 győzelemmel, 4 döntetlennel és 1 vereséggel a 3. helyen zárt Európa Liga-csoportjában.

Ludogorec – Ferencváros 1-1

Gólszerzők: Lukoki (24.) ill. Szignyevics (95.)

A csoport másik mérkőzésén: Espanyol – CSZKA Moszkva 0-1

A csoport végeredménye: 1. Espanyol 11 pont, 2. Ludogorec 8, 3. Ferencváros 7, 4. CSZKA Moszkva 5

Súlyos játékvezetői hiba a Fradi EL-meccsén: “Egyértelmű tizenegyes volt”