Hajrájukhoz érnek az Európa Liga csoportküzdelmei a héten, hiszen már az ötödik, utolsó előtti körre kerül sor. A végjáték előtt összesen öt csapat bizotosította már be a helyét a legjobb 32 között eddigi eredményeivel, a Basel, a Celtic, az Espanyol, a Manchester United és a Sevilla.

Az Espanyol továbbjutását tehát már a Ferencváros elleni csoportmeccse sem veszélyezteti, ugyanakkor a csoportelsőség és persze a második továbbjutó hely kiléte még nyitott a “H”-jelzésű négyesben.

A zöld-fehérek számára lesz tehát igazán nagy tétje a csütörtöki találkozónak, mivel egy esetleges vereséggel és a Ludogorec győzelmével az utolsó, bulgáriai meccsének már semmiféle tétje nem lenne. Ha viszont az FTC bravúrt érne el, miközben utolsó ellenfele botlik, a tavaszi folytatás reményében utazhatna majd el Razgradba a magyar bajnok.

A sorsolás után papíron talán a csoport legnagyobb esélyesének tartott CSZKA Moszkva közben szép lassan beletörődhet abba, hogy elveszítette sanszát a továbblépésre, már csak matematikai esélyük van az oroszoknak.

Az ötödik játéknap legfontosabb következményei lehetnek:

– Csütörtökön csoportelső is lesz az Espanyol, ha legyőzi a Ferencvárost

– Továbbjut a Ludogorec is, ha győz, és közben a Ferencváros vereséget szenved

– Búcsúzik a CSZKA, ha nem veri meg a Ludogorecet, a Ferencváros pedig legalább egy döntetlent elér az Espanyol ellen – papíron ekkor az oroszok még utolérhetnék a Ludogorecet és a Fradit is pontszámban, de az egymás elleni eredmények a CSZKA ellen szólnak

Európa Liga, H-csoport, a csütörtöki program:

18:55: FERENCVÁROS – Espanyol

18:55: CSZKA Moszva – Ludogorec

A csoport jelenlegi állása: 1. Espanyol 10 pont (10-1), 2. Ludogorec 6 (8-8), 3. FERENCVÁROS 5 (2-4), 4. CSZKA 1 (1-8)

EL: A Fradi riválisa lett az első csapat, amelyik 4000 gólt kapott – minden a csoportkörről itt!