Ahogy arról beszámoltunk, Neil Lennon kemény szavakkal illette csapatát a Ferencváros elleni BL-kiesést (1-2) követően, különösen azokat, akik szerinte már a távozáson gondolkodnak, és nem arra koncentrálnak, hogy minél jobb teljesítménnyel segítsék csapatukat.

A skót sajtó és a Celtic-szurkolók egy jelentős része viszont az északír szakembert tette felelőssé a meglepőnek mondható kiesés miatt. A hazájában egyeduralkodó Kelták európai felsülését követően ellepték a klub közösségi oldalait a “Lennon, takarodj!” és hasonló hangvételű hozzászólások, felróva a vezetőedzőnek a rosszul megválasztott taktikát, felállást és játékosokat is.

Sokan “visszasírják” Brendan Rodgerst, miközben Lennont a védelem összeállítása, a megkésett cserék és amiatt is támadják, hogy klasszikus csatár nélkül állt fel és hagyta ki helyzetei nagy részét a Celtic az FTC ellen.

A magyarok szemmel láthatóan egy olyan taktikát választottak, amikor a gólszerzésre specializálódott játékosok az ellenfél 16-osának közelében helyezkednek el. Érdemes lenne ezt az ötletet a Celticnél is felhasználni – szólt például egy élcelődő üzenet Lennonnak.

Kezet sem fogott Rebrovval?

Lennon egyébként a mérkőzés alatt (erről például a találkozó felvételei és fotói is tanúskodnak) és után is meglehetősen zaklatott volt a pályán történtek miatt. Alighanem így fordulhatott elő az is, ami a mérkőzés lefújását követően történt a felvételek alapján, nevezetesen a Celtic vezetődzője azonnal az öltözőbe indult és nem fogott kezet a szokásoknak megfelelően a Ferencváros trénerével, Szergej Rebrovval.