Jól kezdtek a bajnokságban, hiszen kétszer is sikerült 4-1-re nyerni. Mégis mennyire számít arra, hogy ezt a szintet tartani tudják?

Az eredmények önmagukért beszélnek, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy van még hová fejlődnünk. Igaz, kétszer négyet rúgtunk az aktuális ellenfelünknek, de ez csak azt jelenti, hogy támadójelleggel léptünk fel. Az MTK elleni első félidő nagyszerű volt, a második már kevésbé bizonyult meggyőzőnek. A csapat még keresi önmagát, de hamarosan összeszoknak a srácok, ezáltal is tudunk tovább fejlődni. Tetszik, hogy motiváltan és támadószellemben lépünk pályára, ami mindenképpen előrelépés. Bár két gólt kaptunk, ez betudható a figyelmünk alább hagyásának.

A csapatot is meglepte ez a teljesítmény?

Talán a játékosok maguk is kicsit meglepődtek, mivel egy új játékrendszerben játszottunk és ezt gyakoroljuk hétről hétre. Érzik, hogy tudnak jól játszani, és ez biztató a jövőre nézve, le a kalappal előttük.

A múlt hétvégén az MTK ellen a szurkolók a nemtetszésüket fejezték ki különböző rigmusokkal. Hogyan látja a történteket napokkal a meccs után?

Engem igazából akkor is az érdekelt, hogyan játszunk és mi lesz az eredmény. Az, hogy mi történt a lelátón, már mellékes, én csak a meccsel foglalkoztam, és a csapat teljesítménye volt számomra a megfelelő gyógyír ezekre a bekiabálásokra.

Ennek fejében gondolt arra, hogy nem tölti ki ki a szezon végén lejáró szerződését?

Nem, abszolút, hiszen jól érzem magam a klubnál, mindenki támogat engem és a stábom munkáját is. Professzionális körülmények között dolgozok hétről hétre és nem szándékozok ilyen lépéseket tenni. Nálam bevett szokás, mindig kitöltöm a szerződésemet, és utána a vezetőséggel leülök beszélni a folytatásról, ez így lesz most is a szezon végén, vagy esetleg csináljak mást? Locsoljam a füvet a stadionban? (nevet)

Doll 3 év alatt ötödször lett közellenség – ezzel védekezett eddig az edző és a Fradi

Kicsit kanyarodjunk vissza a nemzetközi kupára. A ligarivális Vidi két éven belül kiütötte a francia Bordeaux-ot és a bolgár Ludogorecet. Mi a véleménye a fehérváriak sikeréről?

Mindig örülök, ha egy magyar csapat vagy a válogatott sikert ér el, és ez bármelyik magyar labdarúgót is jó érzéssel tölti el. Magyarországon dolgozok immáron ötödik éve, így azt kell mondanom, örülök a Vidi sikerének. Ám azt nem szabad elfelejteni, hogy nagyon nehéz lesz bármelyik magyar csapatnak a BL vagy az EL csoportkörébe bejutni. A célegyenesben van a Vidi, de ahhoz már nagyon nagy szerencsére van szükségük, hogy megvalósítsák az álmukat. Persze, ahogy a mondás is tartja: a szerencséért meg kell dolgozni, és úgy gondolom a szerda esti meccsből kiindulva, ez meglehet a fehérváriaknak.

Ez egyfajta kritika lenne a csapatával szemben?

Nem, egyáltalán nem, ez csak a realitás. Nézzük csak a Basel keretét, 60 millió euróra taksálja a Transfermarkt, és mégis egy kisebb csapattól, a PAOK-tól kikapott 3-0-ra. Éppen ezért mondom, hogy egy magyar csapatnak nehéz a playoff-ba jutni, ám szerencsével meglehet. Azonban egy német vagy spanyol együttes ellen nincs esélyük.

Doll a következő feladatokra koncentrál – Fotó: www.fradi.hu

Mennyire bánkódik, hogy a nyári átigazolások ellenére nem sikerült továbbjutni az Európa Ligában?

Szívesen játszottam volna még az Európa Ligában, ezáltal még egy-két hetünk lett volna az új játékosokat beépíteni a keretbe. Magyarán időt nyerhettünk volna magunknak, de ez most nem jött össze. Azt gondolom, akik tényleg értenek a labdarúgáshoz, azok megérthetik, hogy gyakorlatilag borotvaélen való egyensúlyozgatás ez, ami az EL-ben történik. Akik viszont nem értenek a focihoz, azokat az embereket nem tudom megváltoztatni.

Hogyan lehet ezt a „fájdalmat” a későbbiekben orvosolni?

Ami elmúlt, azon már nincs mit szépíteni, kár rágódni a történteken. Ahogy a németek szokták mondani odahaza: a múlt az megtörtént, megváltoztatni nem tudjuk, az már a történelem része. Nincs más hátra, minthogy előre tekintünk, az aktuális célokra koncentrálunk, akkor talán orvosolható lehet majd ez a hiányérzetünk.

Gyógyír lehet a 30. bajnoki cím megszerzése?

–  Nem titok, bajnokok szeretnénk lenni, ennek érdekében mindent meg fogunk tenni. Keményen, alázatosan fogunk dolgozni hétről hétre, minden játékos apait-anyait bele fog adni, tudják ennek a címnek a jelentőségét, szeretnénk egy újabb csillagot a mezen lévő címer felett viselni. Azt gondolom, ezt a klub is megérdemli, emellett a Magyar Kupa-sikerről még nem is tettem említést. Azt is szeretnénk elhódítani, ha már tavaly nem sikerült. Tökéletes szezon lenne, ezért maximális koncentrációra, elszántságra, alázatosságra lesz szükségünk.

Segítség lehet ebben az utóbbi időben rendre a csapattal összeboronált szabadon igazolható Dzsudzsák Balázs is?

A srácok tudják rólam, hogy szívesen látom a csapatban az olyan játékosokat, akik az erőnlétüket szeretnék feljebb tornázni, ahogy Dzsudzsák Balázs is. Az az elképzelése, hogy külföldön szeretne még játszani, és ebben a helyzetben szívesen segítünk neki. Magyar válogatott játékosról van szó, így bizonyos értelemben felelősek vagyunk érte, de hangsúlyozom, csak hozzá tudjuk segíteni ahhoz, hogy jobb edzettségi állapotban legyen. Jelenleg nem szeretnénk plusz labdarúgót igazolni.

LENKÓ PATRIK