A Haladás ellen nemvárt vereséget szenvedett a csapat. Milyen a hangulat az öltözőben?
– Jobb, mint két nappal a mérkőzést követően. Nagyon mérges voltam a lefújás után, mivel nagyon könnyen odaajándékoztuk a labdákat. A párharcokba nem úgy mentünk bele, ahogy illik és bosszankodtam azon, hogy támadásban bátortalanul léptünk fel. A csapattal, játékosokkal kiértékeltük a látottakat és kedd-szerda körül már megváltozott a hangulat. Százszázalékosan a Videoton elleni találkozóra összpontosítunk – akár védekezés és támadásban egyaránt. Látom, hogy mindenki elszánt.

Marcos Pedroso sérült bokáját a napokban az orvosi stáb folyamatosan kezelte. Bevethető állapotban van?
– Csak a következő órákban fog eldőlni, de lehet az is, hogy röviddel a meccs előtt fogok dönteni a pályára lépéséről.

Böde Dánielre és Priskin Tamásra nem számíthat. Ki fogja őket pótolni?
Lovrencsics Balázs játékára számítok. Már a Haladás ellen is gondolkoztam azon, hogy akkor a kezdőbe jelölöm. Hosszú ideig sérült volt, de már van olyan szinten, hogy szombaton tele lesz tűzzel és meghálálja a bizalmat.

 

Előnyére válhat a csapatnak, hogy szerdán a Videoton kikapott a Magyar Kupában?
– A Videoton veresége nem függ össze a szombati mérkőzéssel. Egészen más lesz majd a hétvégi találkozó: más stadionban lépnek pályára, ahol felfokozottabb a hangulat és nem délben kell játszani.

Utolsó két egymás elleni találkozó gólgazdagra sikeredett. Számíthatunk gólparádéra?
– Nem sok gólt várok, hiszen két olyan csapat játszik, amely jól tud védekezni és gólokat is szerezni. A Videoton megmutatta, hogyha két góllal vezet, akkor lehet nekik gólokat rúgni, azonban sajnos ezeket a lehetőségeket nem tudjuk kihasználni. 1-0-s eredménnyel elégedett lennék.

Elérkezett a reváns ideje?
– Nem érdemes beszélnünk a visszavágásról. Ezek csak szavak, hogy kárpótolnunk kell ezekért a vereségekért a szurkolóinkat. Előtte kevesebbet kell a rangadóról beszélni és a mérkőzés napján a pályán kell jó teljesítményt nyújtanunk.

Mekkora lökést adhat egy esetleges győzelem, ugyanakkor mennyire vehet vissza a lendületből egy vereség?
– Fontos lenne, hogy minden eszközzel megpróbáljunk nyerni, nemcsak az azonos pontszám és helyezés miatt. Ezen kívül lesz még egy bajnokink és arra tökéletes kiindulási alap lenne. Csak a pozitív dolgokkal szeretnék foglalkozni, a Vidi számára nehéz lesz bennünket itthon megverni.

LENKÓ PATRIK