Mint ismeretes, a Ferencváros a hajrában bukta el a győzelmet a Maccabi Tel Aviv ellen az Európa Liga-selejtező 1. fordulójában. A találkozó után a Fradi vezetőedzője, Thomas Doll értékelte a látottakat.

Ma egy jó, kompakt Fradit láthattunk. Ha figyelembe vesszük azt, hogy rövid idő alatt keveset edzettünk együtt az új igazolásokkal, úgy gondolom tényleg elégedettek lehetünk – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Thomas Doll. – A fiúk a közös tervünket a 93. percig fantasztikusan végrehajtották. Tudtuk azt, hogy az Európa Ligában nem fogunk tudni annyira támadófocit játszani, ahogy azt a bajnokság során szoktunk. Voltak lehetőségeink rögzített helyzetekből, hogy megszerezzük a második gólunkat. A hangulat magával ragadott, 94 percen át fantasztikus támogatást kaptunk a szurkolóktól, mindenkinek nagy élmény lehetett ez a mérkőzés, aki kilátogatott ma.

Egyetlen egy dolog, ami kicsit fáj, hogy a fiúk, akik gyakorlatilag végigküzdöttek, mindent megtettek – egyetlen szituációban nem akadályozták meg az egyetlen lövést, és ezzel a saját bizalmukat rombolták le

Nagyszerű kezdés volt a mai, amiből sok tanulságot vonhatunk le. Tel-Avivban is lesznek lehetőségeink, ma a magyar focit nagyszerűen képviseltük annak ellenére, hogy 1-1 lett a végeredmény.

A találkozón az új igazolás, Davide Lanzafame idő előtt elhagyta a pályát. A német szakember az olasz támadó állapotát illetően is nyilatkozott.

Davide gyakorlatilag az egyik olyan játékos, aki újonnan érkezett a csapathoz és nem minden edzésen tudott részt venni. Mielőtt hozzánk igazolt már részben egyedül edzett. A mérkőzés során görcsöt kapott, jó volt tőle, hogy jelzett, nem tud tovább játszani, azonban ez megoldódik majd a következő napokban – tette hozzá Doll.

EL: Saját kapusa verte meg az Újpestet, a Fradi a ráadásban bukta a győzelmet – videók