Mint ismeretes, mind Dibusz Dénes, mind a Ferencváros igazi érzelmi hullámvasútra ült rá a Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccsen, amelyet csak a 92. percben veszített el 2-1-re a magyar bajnok. Az FTC magyar válogatott kapusa is nagyszerű teljesítményt nyújtott sokáig a találkozón, több fontos védést, bravúrt is bemutatva, de aztán Morata fejesénél ő is bizonytalan, illetve balszerencsés volt.

Teljesítményét viszont külföldön is elismerik, erről árulkodik az abu-dzabi székhelyű nemzetközi lap, a The National cikke is. A portál a Bajnokok Ligája 4. csoportfordulójának álomcsapatát állította össze, amelyben Dibusz is helyet kapott.

“Eléggé zavarodott volt a Juventus hosszabbításban született győztes góljánál, de az esélytelennek tartott Ferencváros csak azért jutott el egyáltalán odáig, hogy sansza legyen a történelmi döntetlenre, mert Dibusz több bátor és brilliáns védést mutatott be” – írják a magyar hálóőrről.

Dibusz ezzel olyan játékosok közé került a hét csapatában, mint Luka Modric, Bruno Fernandes vagy épp Erling Haaland.

A BL-forduló álomcsapata (The National):

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Sergino Dest (Barcelona), Jules Kounde (Sevilla), Nacho (Real Madrid), Robin Gosens (Atalanta) – Mason Mount (Chelsea), Luka Modric (Real Madrid), Bruno Fernandes (Manchester United), Papu Gomez (Atalanta) – Ciro Immobile (Lazio), Erling Haaland (Borussia Dortmund)

BL: Ronaldo, mint Michael Jordan; összeomló Fradi-torlasz, fásult és unalmas Juventus – olasz lapszemle