A Ferencváros 2-1-re legyőzte az Újpest együttesét vasárnap az OTP Bank Liga 29. fordulójában, így az FTC lett a magyar bajnok.

A derbi 98. percben Dibusz Dénes hibázott a tizenhatoson belül, a lepattanóra Croizet csapott le, aki jobbal a kapuba lőtte a labdát. A játékvezető rövid videózás után érvénytelenítette a találatot, mert az újpest támadó kézzel ért a labdába.

– Igen, itt az utolsó percekben megjártuk a poklot, bár én úgy láttam az első pillanatban, hogy kéz volt és ezt mondtam is a játékvezetőnek, viszont ő nem nagyon akart hinni nekem. De örülök neki, hogy a videószobában kisegítették és tényleg úgy volt, ahogy én is érzékeltem. Nagyon nehéz mérkőzés volt, ugye az elején hátrányba is kerültünk. Aztán sikerült is az első félidőben fordítanunk, a második félidőben pedig lezárhattuk volna a mérkőzést, több olyan kontránk is volt, amiből betalálhattunk volna. Tényleg azt gondolom, hogy egy végig nyílt mérkőzés volt. Nagyon különleges ez a bajnoki cím, ugye a szezon elején úgy készül az ember, hogy szeretnénk aranyérmet szerezni, nézegettük a sorsolást, hogyan alakulnak a párosítások. Tavaly is az Újpest ellen sikerült bebiztosítanunk a bajnoki címet, ugye akkor zárt kapuk mögött. Úgy hozta a sors, hogy ismét ezen a találkozón tudtunk bajnokok lenni. Ez így egy örök élmény lesz mindenkinek, az Újpest ellen, hazai pályán, azért ilyen ritkán adatik meg egy csapat életében – mondta Dibusz Dénes az M4 Sportnak.

NB I: Drámai végjáték, 98. perces VAR-ozás után lett bajnok a Fradi