Mint arról beszámoltunk, Böde Dániel csereként beállva, a 83. percben döntötte el szombaton az első tavaszi NB I-es forduló zárómeccsét, a Ferencváros-Budapest Honvéd rangadót (1-0).

Böde gólja a Honvéd ellen

„Van valami sorsszerű ebben” – reagált Hajdú B. István Böde Dániel találatára.A decemberben fegyelmi gondok miatt a csapatból kitett Fradi-csatár az NB I első tavaszi fordulójában csereként állt be a Honvéd ellen, hat perccel később győztes gólt szerzett. A gólöröm (és a társak, például Lanzafame reakciója) mindent elárul.

Közzétette: M4Sport – 2019. február 2., szombat

A 32 éves támadó tulajdonképpen “semmi különöset” nem tett, csak folytatta azt a sorozatát, amely most már hosszú évek óta tart az OTP Bank Ligában.

A korábbi paksi, majd ferencvárosi játékos 337 NB I-es meccséből – 2006 júliusa óta – 42 találkozót döntött már el

akár a Honvéd ellen látott győztes góljával, akár olyan találattal, amely a későbbi végeredmény ismeretében sorsdöntőnek bizonyul – az erről szóló statisztikát a német Transfermakt (TM) vezeti.

Böde ebben a szezonban már 4 ilyen gólt szerzett, ezzel az erre vonatkozó tabellát az idényben is vezeti – épp egy Honvéd-játékossal, a brazil Danilóval holtversenyben, de összességében nincs párja e téren az NB I-ben, pedig akadtak bőven kihívók az utóbbi nagyjából másfél évtizedben.

A TM kimutatása szerint Böde 42 eldöntött mérkőzésével magasan vezeti a kategóriát, rajta kívül csak Tisza Tibor, Oláh Lóránt és Nikolics Nemanja jutott 30 ilyen gólon túl. A TOP 10 tagja még több egykori gólkirály (André Alves, Rajczi, Waltner, Kenesei), valamint egyszem középpályásként az MTK ma is aktív ikonja, Kanta József (a játékosok neve mellett a nemzetiségük, valamint a csapataik, az NB I-es góljaik és a sorsdöntő találatok száma)

Rebrov: “Nagyon sok kérdés Daniról szól, de…”, Horváth F.: “Láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni”- edzői értékelések