Szerhij Rebrov az éremátadás és a bajnoki trófea megemelése után szólt az egybegyűlt sok ezer drukkerhez a Budapest Parkban zajló fiesztán – beszéde elején elődjének, Thomas Dollnak is köszönetet mondott az ukrán tréner.

Szeretném megköszönni mindenkinek ennél a klubnál, aki részese volt és hozzátett a sikerhez. Akik a játékosok mögött dolgoznak, azok is megérdemlik az elismerést. Együtt értük el a sikert, a játékosok, az edző stáb és mindenek előtt ti, a szurkolók! Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen nagy történelmű klub része lehetek!

Böde Dániel csapatkapitányt percekig éltették a szurkolók, felhangzott a “Maradj, Dani” rigmust is többször. A Ferencváros 32 éves csatára meghatottan fogadta a drukkerek biztatását, majd röviden beszélt is.

Ma este biztos, hogy itt maradok… készültem egy beszéddel, de Leandro összetépte, úgyhogy most improvizálnom kell. Magam és a csapat nevében köszönöm a biztatást. nélkületek a 30. bajnoki cím nem jöhetett volna össze. Nem mindig játszottunk jól és szépen, de az akarat, a buzdításotok átlendített minket a holtpontokon, 12. játékosként ott voltatok mellettünk. Ezért nem tudunk elég hálásak lenni. Hajrá, Fradi! – mondta a válogatott támadó.

Böde picit később, az M4 Sport kamerája előtt elismerte, hogy vélhetően elhagyhatja a Ferencvárost hét év és 200 NB I-es mérkőzés után.

Ebben benne volt az a hét év, amit itt töltöttem a Ferencvárosnál. Még nem hivatalos, még 100 százalékra nincs eldöntve semmi sem, de amit a szurkolók már tudnak, az valószínű…amikor az ember úgy megy edzésre az utolsó két hétben, hogy majdnem mindig elsírja magát, az megviseli az embert. Ha a szívemre hallgatok, akkor maradok, ha az eszemre, elmegyek. De nem egyszerű a szituáció…amit megnyertem a Ferencvárossal, azt nem veheti el senki. Egy falusi gyerek, egy 1200 fős településről induló játékos ide is eljuthatott, ezért érdemes futballozni. Az utolsó félév nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Maradtam volna még, de az élet azt hozta, hogy váltanom kell – de ez még nem 100 százalék. 

Videók a bajnoki fiesztáról: