Magabiztos győzelemmel hangolt az FTC elleni első Bajnokok Ligája-selejtezőre a Livaković – Stojanović, Dilaver, Lešković, Moubandje – Moro – Atiemwen, Dani Olmo, Majer, Šitum – Petković kezdőcsapattal felálló Dinamo Zagreb, a Goricát verték 3-1-re a bajnokságban, hazai pályán.

Ez volt a horvátok szakvezetőjének, Nenad Bjelicának az 50. sikere a fővárosiak kispadján, ehhez mindössze 65 találkozóra volt szüksége. A tréner eddigi mérlege impozáns a Dinamónál: a találkozók 76,9 százalékát megnyerte.

Boldog vagyok, ez volt a 65. meccsem és az 50. győzelmem, úgyhogy 130 meccs után akkor 100 sikerem lesz…a győzelmeket soha nem lehet megunni – mondta viccelődve a szakember, aki aztán kitért az FTC elleni keddi meccsre is.

A BL-be jutás nem kötelező, de hatalmas vágya a csapatnál mindenkinek – nyilatkozta.

A Gorica elleni összefoglaló:

A Dinamo több nyugati klub által is csábított 24 éves válogatott kapusa, Dominik Livaković picit bővebben is beszélt a párharcról.

Jelenleg minden nagyszerű, nem is kezdődhetett volna számunkra jobban ez az idény. A Ferencváros egyértelműen egy erős ellenfél, amely dominálja a magyar labdarúgást. Őszintén szólva, mi még nem láttuk őket, csak hallottuk, hogy jó csapatuk van.

A horvát válogatottban megtapasztalhattam, milyen a stadionjuk és az ottani atmoszféra, de a múlt évben játszottunk a török Fenerbahce otthonában is, kétlem, hogy annál jobb hangulatot tudnának teremteni a Ferencváros szurkolói, nincs mitől tartanunk.

Hogy mit várok? ha a Benfica ellen győzelmi reményekkel léptünk pályára és nyertünk is, akkor egyértelmű: ki kell ejtenünk őket. Dani Olmo nagy segítségünkre lehet ebben, az első két selejtezőn is láthattuk, milyen sokat jelentettek a góljai – tette hozzá Livakovic.

A 24sata.hr horvát portál hozzáteszi, hogy várhatóan 15 ezren szurkolnak majd az első, zágrábi meccsen a Makszimir-stadionban, ebből 1500 lesz a ferencvárosi drukkerek létszáma.

Fradi: Legalább 2,5 milliárdért játszanak a BL-ben – ennyit kerestek eddig a magyar klubok Európában