A fradi.hu tudósítása szerint rögtön a német élvonalban 11. helyen telelő Union Berlin helyzetével kezdődött a mérkőzés, miután Ujah vállalkozott lövésre 16 méterről, azonban próbálkozását Gróf fogta. Az 5. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros – a berliniek kapusa, Gikiewicz adta el a labdát, Isael lecsapott rá és 14 méterről a kapuba helyezett. Egy perccel később egyenlítettek a németek – egy bal oldalról elvégzett szöglet után Friedrich fejjel volt eredményes. A következő percekben a Fradi dominált, de lövésig nem jutott el a magyar bajnok.

A 15. percben átvette a vezetést az Union Berlin – Ujah-t ugratták ki remek ütemben, védőjét lefutva 14 méterről a zöld-fehérek kapujába továbbította a labdát. A félidő felét átlépve hatalmas bravúrt mutatott be Gróf, aki Andersson fejesét a kapufára tolta. A 36. percben ismét a németek újabb találatot értek el – Ujah lapos beadása után Andersson vette be a Fradi kapuját. Gróf beleért ugyan, de nem tudta megmenteni a csapatát a góltól. A játékrész lefújása előtt Bőle lépett ki a leshatárról, 16 méterről eleresztett lövése a kapusban elakadt, a németek nem tudtak felszabadítani, így a harmadik téli szerzemény, Lódico elé került labda, aki higgadtan a hálóba emelt.

A szünetben teljes sorcserét hajtott végre Szergej Rebrov vezetőedző. A második félidőben jóval veszélyesebben játszó Ferencváros a 62. percben kis híján egyenlített volna. Tokmac egy szép csel után elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető nem ítélt büntetőt, így a labda Bolihoz került, akinek a 18 méteres lövését fogta a berlini kapus. Két perccel később ismét néma maradt a bíró sípja, miután Bolit lökték fel a tizenhatoson belül, majd Zubkov kényszerítőzött Bolival, ám a kapus lábában elakadt a jobb alsóba tartó labda.

A 79. percben Bülter majdnem megszerezte csapata negyedik gólját, ám Dibusz vetődve védett hagyott. Mivel több találat nem született, így a Ferencváros 3-2-es vereséget szenvedett az Union Berlin ellen a spanyolországi a Benidormtól másfél órára található Dehesa de Campoamorban.

Összefoglaló

Felkészülési mérkőzés, Dehesa de Campoamor

Union Berlin – Ferencváros 3-2 (Isael 5., Lodico 42.), ill. Friedrich 6., Ujah 15., Andersson 37.)

Ferencváros, I. félidő: Gróf – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Haratin, Lodico – Varga R., Bőle, Szánthó – Isael

Ferencváros, II. félidő: Dibusz – Lovrencsics, Leandro, Otigba, Heister – Sigér, Csonka – Skvarka, Tokmac, Zubkov – Boli

Hivatalos: 5 év után visszatért a Fradi korábbi közönségkedvence