Ha van egy kis szerencsénk, akkor január első napjaiban egy dél-amerikai igazolással is meg tudjuk erősíteni a csapatot – fogalmazott a Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke az újévi köszöntőjében, s mostanra megerősítést nyertek azok a korábbi argentin sajtóhírek, miszerint az argentin élvonalbeli Lanús 21 éves középpályása, Gastón Lódico a Fradiban folytatja pályafutását.

A Ferencváros hétfőn késő este a hivatalos honlapján jelentette be a fiatal argentin játékos érkezését, aki a sajtóhíreknek megfelelően másfél évre, opciós joggal kölcsönbe került a zöld-fehérekhez.

Az egyik, a legtehetségesebb fiatal labdarúgókkal foglalkozó honlap így hívta fel rá a figyelmet a tavalyi szezon előtt:

„nagy munkabírású, technikás középpályás jó labdakezeléssel, aki lenyűgöző, 85,8 %-os pontossággal passzolt első szezonjában, és nagyszerűen érkeznek a pontrúgásai is.

Lodico a ferencvárosiak harmadik téli igazolása Szánthó Regő és Vécsei Bálint után.

A Ferencváros a mai napon utazik el benidormi edzőtáborába, hétfőn a játékosok, ahol hat felkészülési mérkőzést fognak játszani a január 25-i tavaszi rajt előtt.