A harmincszoros bajnok Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette a klub korábbi játékosát, Wergiton de Rosário Calmont, azaz Somáliát. A brazil játékos a negyedik téli szerzeményük Vécsei Bálint, Szánthó Regő és Gastón Lodico után.

Somália először 2011-ben érkezett a Ferencvároshoz hazájából, a Bangu Atlético Clube csapatától. Első évében kölcsönben szerepelt a Fradiban, majd egy évvel később végleg a Fradi játékosa lett. Összesen négy teljes szezont húzott le zöld-fehér szerelésben, a jobbhátvédtől a balszélsőig szinte minden poszton bevethető volt, valamint 21 góllal és 8 assziszttal segítette a csapatot – írja a fradi.hu.

Somália remek játékára a Ligue 1-ben, azaz a francia élvonalban is felfigyeltek, így 2015-ben megvásárolta a Toulouse. A franciáknál töltött három szezon során leginkább védekező középpályásként játszott, és alapembere lehetett együttesének. Franciaországban olyan játékosokkal léphetett együtt pályára, mint a Sevilla korábbi, és a Monaco jelenlegi gólvágója, Wissam Ben Yedder, vagy a 64-szeres svéd válogatott Ola Toivonen, illetve az egyik legtehetségesebb francia kapus, Alban Lafont.

2018-ban Szaúd-Arábiába szerződött a Shababhoz, amellyel tavaly az ötödik helyezést érte el a bajnokságban. Másfél ott töltött év után döntött úgy, hogy visszajön korábbi sikerei helyszínére, a Ferencvároshoz.

Fradi: Lovrencsics bombagólja után fordított a BL-csapat – videó