Még a múlt héten számoltunk be arról izraeli lapinformációk alapján, hogy Stefan Spirovski, a Ferencváros északmacedón válogatott középpályása két évre a Hapoel Tel-Avivhoz igazol – a beszámolók már a futballista ottani fizetését is tudni vélték.

A két klub eddig nem tett azonban hivatalos bejelentést, csütörtökön azonban az FTC megerősítette a 29 éves játékos távozását. Arra nem tért ki a bejelentés, hogy eladták vagy szerződést bontottak-e a játékossal – a kinti hírek az utóbbiról szóltak.

Spirovski távozása a Ferencváros szerdai szurkolói ankétján is téma volt egyébként:

Spirovskit nem vettük drágán, nem is adtuk el drágán, de közben 29 éves lett, nem akart kereten kívüli lenni, játszani szeretett volna – mondta a téma kapcsán Kubatov Gábor klubelnök.

Spirovskit 2017 nyarán szerződtette a Ferencváros, amelynek színeiben összesen 40 NB I-es meccsen (és két Európa Liga-selejtezős mérkőzésen) lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett – a legutóbbit Felcsúton, azon a mérkőzésen, amelyen kilenc hónap kényszerszünetet követően léphetett pályára. Spirovski a 2017/18-as szezonban ezüstérmes lett a Fradival, az előző idényben pedig ő is részese volt az együttes 30. bajnoki címének.

A játékosnak sok sikert kívánt további pályafutásához az FTC és egy videóval is elköszöntek tőle.

FRISSÍTÉS: Spirovski szerződtetését a Hapoel Tel-Aviv hivatalos oldalán is bejelentette csütörtökön délután, az északmacedón középpályás három évre kötelezte el magát új klubjához.

Örülök, hogy itt lehetek és remélem, hogy sikerül együtt elérni a célokat. Sokat hallottam a klubról és a városról, Tel Avivról. Készen állok arra, hogy pályára lépjek az új stadionban, és a szurkolókkal találkozzak, remélve, hogy együtt fellejthetetlen pillanatokat élhetünk át a szezonban – mondta Spirovski a klubhonlapnak a papírok aláírását követően.