A Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatót Sztojko Sztojev, a Ludogorec szakvezetője, akinek szavaiból kiderült, hogy az FTC játékerejét tisztelve, de csapata továbbjutására számítva várja a bolgár tréner az első, szerdai összecsapást a Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében.

Azt mondhatom, hogy készen állunk, a felkészülés során elsősorban a Ferencváros-meccsre koncentráltunk, persze nem lehet semmi sem tökéletes, nincs mindenre idő, de nem szeretnék panaszkodni, készen állunk mindkét meccsre. Az új igazolásaink viszont még nincsenek jó formában, három napja végeznek teljes értékű felkészülést a csapattal, de abban bízom, hogy bevethetőek lesznek szerdán. Anton Nedjalkov (a Ludogorec bolgár válogatott védője – a szerk.) rendesen edz a csapattal, az elmúlt két tréningen már teljes értékű munkát végzett, az orvosok szerint rendben van, én pedig nagyon bízom benne, hogy holnap bevethető lesz. Ami a Ferencvárost illeti, nem szeretnék kiemelni senkit, mert nemcsak egy jó játékosuk van, mint ahogy nálunk sem csak egy jó játékos van, két kiváló csapatról beszélünk, ahol az egységen van a hangsúly. Már két napja tudom a kezdőcsapatot, ki is használtuk ezt a két napot arra, hogy abban a felállásban készüljünk, így a legjobbunkat nyújthassuk a meccsen. A Vidi elleni tavalyi BL-meccsen nem voltam ott, persze láttam az összecsapást. A két magyar csapat egyébként is igen különböző játékot játszik, a Ferencváros inkább a labdát szeretné birtokolni, mint védekezni, akárcsak a Ludogorec, így a nézők szerintem egy kiváló meccset láthatnak majd. A futball nem matematika, nem százalékokban gondolkodunk, mindkét csapatnak van esélye, de én azt remélem, hogy ki tudjuk verni a magyar bajnokot a Bajnokok Ligájából.

A döntetlen vagy a kis különbségű vereség is jó lehet akár szerdán, a nemzetközi meccsek ma már nagyon kiegyenlítettek, így nem lehetünk telhetetlenek.

Megnéztem a Ferencváros CSZKA Szófia elleni edzőmeccsét, ezt megnyerték a magyarok, de ennek nincs nagy jelentősége. Jó állapotban vannak ellenfelünk játékosai, de nem vonhatunk le ebből komoly tanulságot, ez egy nagyon nagy sorozat, aminek az első akadálya a Ferencváros, őket legyőzve kell továbbjutnunk!

Megvan Rebrov döntése a Fradi kapuskérdéséről: “Nem kell tartanunk a BL-től”