Szerhij Rebrov

A Ludogorec elleni lehetséges kezdőcsapatról

– Persze, hogy meghoztam a döntést kapuskérdésben, ez a döntés pedig egy egyszemélyes döntés volt.

Jól sikerült a felkészülésünk és a fiúk értik, hogy mit várok el, de minden részletre oda kell figyelnünk, és ezt a játékosaim is tudják, hiszen ez a meccs nagyon fontos számunkra. Meglátjuk, hogy ki fog bekerülni a kezdőcsapatba, meglátjuk, hogy ki teljesít úgy ma is, de nagyon elégedett vagyok Rui Pedro és Priskin Tamás munkájával is. Minden poszton nagyon nagy a konkurenciaharc, ez jobb teljesítményre ösztönzi a játékosokat, számomra nem léteznek különálló csapatrészek, hanem teljes csapatban gondolkodom.

A Bajnokok Ligájáról

Dolgoztam már a Bajnokok Ligájában, ismerem a közeget, ezért úgy gondolom, hogy meg fogjuk állni a helyünket. Persze a játékosoknak és a szurkolóknak ez nagyon fontos sorozat, de nem kell tartanunk tőle, jó játékot kell nyújtanunk, és bizonyítanunk, hogy helyünk van itt!

A felkészülési meccsek mások. Az, hogy ilyen jól sikerültek, azért van, mert nagy a konkurencia, ha a játékos nem érzi azt, hogy konkurencia van, 80, vagy akár 50 százalékot is adhat, de ha érzi azt, hogy valakivel meg kell küzdenie, többet fog nyújtani. Sokkal jobban sikerült az ausztriai felkészülés, mint a törökországi, és úgy készülünk, hogy az elkövetkezendőkben is komoly csapatok ellen szerepelhetünk.

A bolgár bajnokról

– Nagyon jó játékosok vannak az ellenfél csapatában, jól igazoltak, a balhátvéd posztot is jól tudják pótolni. A keretükből Marcelinót tartom a legveszélyesebbnek.

A vereséget is elfogadná a Fradi ellen a BL-rivális edzője: “Az új igazolásaink még nincsenek jó formában”


Lovrencsics Gergő

Az ellenfélről…

– Teljesen mindegy hogy ki az első ellenfél, Ludogorec vagy a többi csapat, akiket kaphattunk volna, magunkra kell koncentrálni.

Jó felkészülésünk volt, igaz csak a felén vettem részt a válogatott miatt, de láttam a csapatban a küzdeni akarást, az előző három év után most már nem hagyhatjuk ki a lehetőségünket a kijutásra. Nem vagyunk túlságosan magabiztosak, megfelelő önbizalmat ad ez a pár győzelem.

Most az volt a legfontosabb hogy játékpercet kapjunk, ezért volt hogy félidőztünk, meg 60-30-aztunk, ez azért volt hogy minden egyes játékos formában legyen, így a vezetőedző nehéz döntés előtt állhat, mert mindenki mindent beleadott, és nagyon várjuk már, hogy tétmeccsen is játszhassunk.

…és annak gondjairól

– A Ludogorec csapata bal oldalának sérültjei nem befolyásolták a felkészülésünket, teljes mértékben feltérképeztük a lehetséges ellenfeleket, mindenkit, még azt is, aki nem sokat játszik, mindenkire fel vagyunk készülve, nagyon bízok a csapatomban, és bár ez a meccs nem itt fog eldőlni, mert mindkét találkozó kiélezett lesz, szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét.

Saját formájáról

– Az utolsó bajnoki után volt kisebb pihenőm aztán megint toppon kellett lenni a válogatottnál aztán volt megint egy kis szünetem, a többiek akkor már javában voltak az edzőtáborban, az nagyon jól sikerült, a második táborban már főleg taktikai dolgok kerültek előtérbe. Nehéz volt így, de jó állapotba kerültem.