Sztanyiszlav Gencsev, a bolgár Ludogorec megbízott vezetőedzője egy héttel a Ferencváros elleni, valóban sordöntő EL-csoportmeccs előtt beszélt várakozásairól. A balkániak továbbjutnak, ha legalább egy pontot szereznek, a magyar bajnok viszont csak akkor élheti meg a tavaszt, ha győzni tud Razgradban.

A Ferencváros elleni találkozó talán az év legfontosabb meccse lesz számunkra, mert a továbbjutásunk múlik rajta az Európa Liga-csoportból, ami hatalmas sikert jelentene. Biztos, hogy nagyon feszült mérkőzés lesz, ami teljesen normális ilyen tét mellett, úgyhogy jó lenne, ha előtt nyugodt napokat élhetnénk át. Az európai kupameccsek a leginkább élvezhető találkozók, hiszen itt valóban a legjobb csapatok ellen játszhatunk. A csoportkör kezdetén nem sok esély mutatkozott a továbbjutásra, de most ott van a kezünkben a sorsunk. A CSZKA és a Ferencváros elleni győzelmek után nem szálltunk el, de nagyok lettek az elvárások. Sokkal feszültebben játszottunk úgy, hogy már mi voltunk az esélyesebbek. De megmutattuk, bárki ellen is játszunk, van esélyünk a győzelemre – idézi a trénert a gong.bg és az ekip7.bg.

A szakvezető szerint a fáradtságra nem hivakozhatnak majd, és hiába lenne elég a döntetlen, az nekik nem elég.

A Ferencváros elleni csatát is önbizalommal kell várnunk.

Mi minden mérkőzésen győzni akarunk, így lesz a Ferencváros ellen is, hiába lenne elég a számunkra a döntetlen is, az ilyen sokszor visszafelé szokott elsülni. Eléggé más találkozó lesz, mint az eddigiek, hiszen a két csapat már nagyon jól ismeri egymást és most a tét is egészen más lesz.

A fáradtság nem tényező, hiszen elég nagy a keretünk és tudunk rotálni. Mentálisan lehet picit fáradtabb a csapat, mert Európában nem csak a fizikum, hanem a fejek is nagy igénybevételen esnek át, hogy aztán Bulgáriában olyan csapatok ellen játsszunk többnyire, akik csak elrontani akarják a mérkőzéseket.

Ezért is vannak problémáink a középszerű csapatok ellen

– tette hozzá Gencsev, akinek a bajnokságban veretlenül első csapatára a Cserno More elleni mérkőzés vár még az EL-találkozó előtt.

A kupában viszont – a Fradival ellentétben – sikerrel járt a Ludogorec, hiszen szerdán, a második ligás Septemvri Sofia 3-0-s legyőzésével a razgradi klub a legjobb nyolc közé jutott.

Kubatov a Fradi aranyévéről: “Ha nincs magyar játékos, külföldiekhez kell nyúlnunk” – 100 milliót buktak az Espanyol egyenlítő góljával