Mint ismert, a Ferencváros egészen az utolsó csoportmérkőzésig harcban állt a továbbjutásért az Európa Ligában, ám Razgradban elmaradt a győzelem, így az 1-1-es végeredménnyel az Espanyol mellett a Ludogorec folytathatja a nemzetközi szereplést. A Fradi azonban így is elégedett lehet az EL-szerepléssel, hiszen a csoportkörben egy győzelem, négy döntetlen és egy vereség lett a mérleg, ami nagyban befolyásolhatja a csapat következő évi helyét az európai porondon, hiszen jócskán megnőtt a zöld-fehérek UEFA-együtthatója.

Augusztusban az EL-csoportkör sorsolása előtt az FTC az egész mezőny – holtversenyben a Kolozsvárral – legalacsonyabb koefficiensével a negyedik kalapban kapott helyet, miután a klub az elmúlt öt évben 3.500 pontot gyűjtött a nemzetközi porondon – ezzel a 292. helyen állt az európai rangsorban a szezont megelőzően.

A csoportkör után ez az érték az eredményeknek köszönhetően közel a háromszorosára nőtt, a Fradi ugyanis jelenleg a kassiesa.home.nl kimutatása szerint 6.00 pontot gyűjtött össze, ami azt eredményezi,

hogy amennyiben ismét elcsípi az NB I-ben a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikét, akkor a következő idényben 9.00-es koefficienssel indul – 0.5 pont elévült -, a klubok rangsorában pedig 135. helyre lépett elő.

Mindez azt is jelenti, ha a Fradi bajnok lesz, akkor a jövő évi BL-selejtező első fordulójában kiemelt lesz – jövőre még a mostanihoz hasonló rendszerben bonyolítják le a kupasorozatokat, utána változtatnak.

A magyar együttesek rangsorát azonban továbbra is a MOL Fehérvár FC vezeti (10.5), mögötte következik a Budapest Honvéd (4.00) és a Debreceni VSC (3.00).

Milliárdos lett a Fradi Európában – ennyit kerestek a BL- és EL-szerepléssel