A Ferencváros még a nyáron, a BL-selejtező első három körében összesen 1,14 millió eurót (376 millió forint) gyűjtött, az Európa Liga-főtáblára jutásért pedig további 2,92 millió eurót (964 millió forint) kapott.

A második számú európai kupasorozat csoportkörében minden győzelemért 570 ezer eurót (188,2 millió forint), és minden döntetlenért 190 ezer eurót (62,7 millió forint) fizet az UEFA. Mivel a zöld-fehérek egy győzelem mellett négy döntetlent is elkönyvelhettek a főtáblán, ebből összesen 1,33 millió euró folyt be a kasszába

– ráadásul a klubok bevételét a jegyeladásból befolyó összeg és a televíziós közvetítési díjak is gyarapítják majd. Utóbbiak összegzése a jövő év elején várható majd.

Az FTC így egyelőre összesen 5,39 millió eurót, azaz a jelenlegi középárfolyamon számolva 1,767 milliárd forintot zsebelhetett be csak az UEFA-pénzdíajkból.

(Ha meglett volna a hőn áhított második gól és az ezzel járó győzelem is a Ludogorec otthonában, a magyar bajnok, mint második helyen továbblépő alakulat további  500 ezer eurót – 165 millió forintot – kaphatott volna.)

Egy éve a MOL Fehérvár FC (akkor még MOL Vidi) több mint 10,5 millió eurót (3,4 milliárd forintot) keresett azzal, hogy a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójából átkerült az EL-csoportkörbe, majd ott a harmadik helyen végzett.

Kubatov: “A szurkolóinkkal együtt nőttünk fel európai szintre” – ezt üzente a Fradi-elnök az EL után