Két argentin játékost, egyaránt a Bordeaux kötelékébe tartozó középpályásokat szemelt ki magának a Ferencváros és a MOL Fehérvár FC – állítja vasárnapi cikkében a világ egyik legismertebb szaklapja, a France Football. A lap úgy tudja, hogy a két magyar élcsapat kiszemeltje Valentin Vada, illetve Daniel Mancini. Kiderül, hogy mindkét argentin játékos szerződése 2020-ig él a volt Vidi-edző, Paulo Sousa irányította klubnál, és hogy a két magyar klub két lehetőségben gondolkodik: vagy viszonylag alacsonyabb áron vásárolná ki a dél-amerikai duót Bordeaux-ból, későbbi továbbértékesítési részesedést nyújtva a francia csapatnak, vagy kölcsönben vinné el egyelőre a játékosokat.

FRISSÍTÉS: A csakfoci.hu ferencvárosi forrásokból úgy értesült, nincs szó az említett két játékos szerződtetéséről a magyar bajnoknál, nem is tárgyaltak a megszerzésükről.

A 23 éves, 4 millió euróra taksált Vada 2013 óta futballozik Bordeaux-ban, összesen 79 francia élvonalbeli találkozó áll a háta mögött, ezeken 9 gól és 6 gólpassz volt a mérlege. A legutóbbi idényt a Saint-Étienne csapatánál töltötte kölcsönben, 14 mérkőzésen 1 gólt szerezve, de játszott az Európa Ligában is, igaz, a csoportkörben csak kerettagságig jutott az argentin, aki középső, illetve védekező középpályásként bevethető. Érte a cikk szerint az olasz Genoa csapata is érdeklődik.

Vada Caen elleni gólja a legutóbbi idényből:

Honfitársa, a 22 éves, olasz útlevéllel is rendelkező Mancini 2017-ben igazolt a Girondins-hez, a középpálya közepén és jobb oldalán bevethető. Ő a Bordeaux-ban, illetve a Ligue 1-ben még nem lépett pályára, kétszer is kölcsönadták, előbb a Tours, majd az Auxerre csapatához, a másodosztályban. A Ligue 2-ben, 62 találkozón 8 gól és 4 gólpassz a mérlege. Értékét 1 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Egy korábbi összeállítás Manciniről:

Rossi kérői: Két országban is felfigyeltek a magyar válogatott kapitányára – sajtóhír